FONTOS Az utolsó pillanatban kapta össze magát a NATO – Fordulat jöhet a háborúban?
 
Előfizetői tartalom

Beleszállt az Európai Bizottság az Amazonba

Portfolio
Az Európai Unió szabályozói kedden trösztellenes vádat emeltek az Amazon ellen, mondván, hogy az online kiskereskedelmi óriás megsértette a versenytörvényeket azzal, hogy a méretét és az adatokhoz való hozzáférést unfair módon kihasználta, kárt okozva ezzel a kisebb kereskedőknek, akik a cégre, pontosabban annak platformjára támaszkodnak az ügyfelek eléréséhez.

Az Európai Bizottság szerint az Amazon visszaélt kettős szerepével, mint a kiskereskedelmi platformüzemeltető, amelyet rengeteg eladó használ, és mint a kereskedő, amely a saját termékeit is értékesíti a platformon. A hatóságok azzal vádolják az Amazont, hogy nem nyilvános adatokat gyűjt az eladóktól, ezáltal felkutatva a népszerű kiskereskedelmi trendeket, majd azonnal létrehozza...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés