Előfizetői tartalom

Jó volt a hangulat Amerikában

Portfolio
Az ázsiai tőzsdéken felemásan alakult ma a kereskedés, a befektetők a koronavírus-helyzet súlyosbodására figyeltek, valamelyest enyhítette a borongós hangulatot az az elnökválasztással kapcsolatos körülmény, hogy Biden megnyerte Arizonát, ezzel már teljesen bebetonozottnak tűnik a demokrata jelölt elnöki széke. Mérsékelt elmozdulást látunk ma az európai tőzsdéken, a befektetők a harmadik negyedéves GDP adatokra fókuszáltak. Magyarországon jó harmadik negyedéves GDP adat érkezett reggel, a várakozásoknak megfelelően jelentősen, 11,3 százalékkal nőtt a magyar gazdaság teljesítménye az előző negyedévhez képest, ennek ellenére a magyar tőzsde alulteljesítőnek számít ma európai társaival szemben. A tengerentúlon kimondottan pozitív hangulatban indult ma a kereskedés, mindhárom vezető index feljebb tudott kerülni tegnapi záróértékéhez képest. Egyre kevesebben igényelnek munkanélküli segély az USA-ban, illetve a Moderna vakcinájáról is lassan érkezhetnek hírek, ezt várják talán leginkább a befektetők.

2020. november 13. 22:12 Megosztás Itt a vége A Dow és az S&P 1,4%-os, a Nasdaq 1,0%-os pluszban zárta a hét utolsó kereskedési napját. 2020. november 13. 21:41 ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés