Előfizetői tartalom

Soros György alapja megszabadulna összes Palantir részvényétől

Portfolio
A Palantir, amelyet korábban és jelenleg is az egyik legtitokzatosabb cégként tartanak számon, nem régen ment tőzsdére. A szoftvercég alapvetően nagy mennyiségű adat elemzésével foglalkozik, és elsősorban azért keltett nagy feltűnést, mert nagyjából annyit lehetett róla tudni, hogy közeli kapcsolatban áll az amerikai kormányzati ügynökségekkel, köztük a CIA-vel is együttműködnek. A napokban derült ki, hogy Soros György befektetési alapjának is van részesedése a vállalatban, most pedig nyilatkozatot adtak ki, amiben kritizálták a Palantirt üzleti gyakorlata miatt, és jelezték, hogy minden részesedésüket eladják a cégből. Ettől függetlenül a befektetők továbbra is szeretik a titokzatos vállalat részvényeit, amelyek árfolyama duplájára nőtt szeptember végi tőzsdei debütálása óta.

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet felé negyedévenként küldött 13F elnevezésű rutinjelentésből derült ki, hogy Soros György befektetési alapja (family office), a Soros Fund Management is vásárolt részesedést korábban a Palantir részvényeiből. A dokumentumok tanúsága szerint közel 18,5 millió részvényt birtokol az alap, ami nagyjából 1 százalékos részesedésnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés