Előfizetői tartalom

Van egy elektromosautó-gyártó, amelynek árfolyama már több mint 1000 százalékot ralizott idén

Portfolio
Óriási érdeklődés övezi az elektromosautó-gyártók részvényeit a tőzsdéken, és egyre inkább úgy néz ki, hogy az őrület mostanra bőven túlmutat a Teslán, hiszen az amerikai gyártó S&P 500-ba való bekerülésével kapcsolatos bejelentést követően a Tesla mellett, a Nio, és a Li Auto is legforgalmasabb papírok közé került a héten az amerikai tőzsdén. A Teslának több kínai versenytársa is van az amerikai tőzsdén, ezek közül a Niot érdemes kiemelni, melynek részvényei az elmúlt 30 nap során több mint hatszor olyan gyakran cseréltek gazdát, mint a Tesla, a Li Auto vagy az Xpeng papírjai.

A Nio árfolyamának villámgyors emelkedése arra utal, hogy az elektromos autó őrület mostanra bőven túlmutat a Teslán. Azt viszont hozzá kell tenni, hogy a kínai gyártó azért gyártási kapacitásokban le van maradva a Teslától, és a cég alapítója, William Li sem generál akkora médiavisszhangot mint Elon Musk.  A hétfői hírt követően, miszerint a Tesla bekerült az S&P...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés