Előfizetői tartalom

Fordulat állt be a magyar áramfogyasztásban - Legutóbb a járvány előtt történt hasonló

A koronavírus-járvány magyarországi megjelenése óta először októberben alakult magasabban a hazai villamosenergia-felhasználás, mint 2019-ben. A növekedés a november 11-én a járvány második hullámának megfékezése céljából Magyarországon bevezett korlátozó intézkedések ellenére november eddigi részében is folytatódott, sőt, jelentősen gyorsult.

A Covid-19 Magyarországon való tavaszi megjelenése előtt az ország áramfogyasztása még egyértelműen meghaladta az egy évvel korábbit: 2020 első negyedévében a hazai bruttó villamosenergia-felhasználás több mint 2 százalékkal volt nagyobb, mint 2019 hasonló időszakában. (A 2019-es teljes bruttó villamosenergia-felhasználás körülbelül fél százalékkal nőtt 2018-hoz képest.)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés