Előfizetői tartalom

Olyan elektromosautó-gyártó készül meghódítani a tőzsdét, amely az egész iparágat átalakíthatja

Portfolio
A nagy károsanyag-kibocsátó szektorok közül kiemelt figyelem irányul az autóiparra, a világ autógyártói ezért igyekeznek egyre fenntarthatóbban működni, és környezetbarát járműveket gyártani. Amellett, hogy a hagyományos autógyártók is egyre több elektromos járművel színesítik a palettájukat, egyre több olyan gyártó is jelen van a piacon, amely tisztán az elektromos autók gyártására fókuszál, gondolhatunk itt akár a EV-k zászlóvivőjének számító Teslára, vagy a kisebb kínai versenytársakra, mint a Nio, a Li Auto, vagy az Xpeng, amelyek közül több csak idén ment a tőzsdére. Most azonban újabb versenytárs érkezik a nyilvános piacra, amely nem csak azért tűnik izgalmasnak, mert elektromos járműveket gyárt, hanem mert egy kifejezetten innovatív gyártástechnológiával rendelkezik, amelyhez hasonlót nem igazán láttunk eddig az autóiparban.

Új belépő az elektromos járművek univerzumában Ismét egy újabb elektromosautó-gyártó érkezik a tőzsdére, ezúttal a londoni székhelyű Arrival. A céget 2015-ben alapította Denis Sverdlov, az orosz Yota korábbi igazgatója, tehát egy aránylag fiatal vállalkozásról beszélhetünk. A társaság nem az olyan „klasszikus” elektromosautó-gyártókkal versenyez, mint a Tesla...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái