Előfizetői tartalom

Technológiai óriások nem csak Amerikában vannak, ezek a feltörekvő piacok sztárjai

Portfolio
Valószínűleg mindenki ismeri a nagy amerikai technológiai vállalatokat, mint amilyen az Apple, az Amazon, a Google vagy a Facebook. Az is ismerős lehet, hogy idén hatalmas emelkedést produkáltak ezeknek a vállalatoknak a részvényei, és a menetelés még nem ért véget, ugyanakkor már sokan tőzsdelufiról is beszélnek. Ezzel szemben minden bizonnyal sokkal kevesebben ismerik a feltörekvő piacok hasonló vállalatait, holott sok esetben globális vezető pozícióban vannak már ma is, a Samsung nagyobb árbevétellel rendelkezik, mint a Microsoft vagy a Google, míg a Taiwan Semiconductor gyártja a fél világ számára a félvezetőket. Érdemes ezekkel a vállalatokkal is közelebbről megismerkedni, hiszen ezek még bőven növekedhetnek a következő években is.

Lemaradásban a feltörekvő piacok A feltörekvő piacok (EM) az elmúlt években alulteljesítették az S&P 500-at, ha az elmúlt egy évet tekintjük például, akkor az S&P 500 12,5 százalékot, míg az iShares MSCI Emerging Markets tőzsdén kereskedett alap hozama 10,5 százalék volt. Azonban, ha kicsit távolabbról nézzük, akkor: 5 éves távlatban az S&P 500 hozama 74,2 százalék volt...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái