Előfizetői tartalom

A hatékony koronavírus-vakcina ellenére sem fog megugrani az olajkereslet egyhamar

Portfolio
John Hofmeister, a Shell Oil korábbi elnöke szerint még akár egy évet is igénybe vehet, mire visszatérnek a koronavírus-járvány előtt megszokott olajfogyasztási szintek. Megváltoztak az utazási szokásaink, beleértve a nyaralást, a munkahelyi közlekedést és a repülést is, amik nem fognak csettintésre megváltozni. Emiatt pedig a hatékony koronavírus vakcina sem fog gyökeres fordulatot hozni, meglátása szerint azonban jóval magasabb olajár lenne szükséges ahhoz, hogy az iparág egészsége a helyére kerüljön, és megtérüljenek a nagyobb befektetést igénylő projektek.

John Hofmeister, korábbi Shell Oil elnök (a Royal Dutch Shell amerikai leányvállalata) szerint: Nincs kétségem afelől, hogy az olajkereslet visszapattan, ugyanakkor hosszabb időt fog igénybe venni, mint gondolnánk. Ennek alapvetően az az oka, hogy megváltoztak a viselkedési szokásaink a koronavírus-járvány kitörése óta, kevesebbet utazunk, az emberek kissé vonakodnak attól...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés