Előfizetői tartalom

Robert Shiller: egyáltalán nem túlértékeltek a részvénypiacok

Portfolio
Sokak meglepetésére a világ tőzsdéi idén egészen kiválóan teljesítettek a koronavírus-járvány ellenére és új csúcsra emelkedtek a vezető részvényindexek, köztük a Nasdaq, a Dow Jones és az S&P 500 is. Felmerül a kérdés, hogy nem túlértékeltek-e a részvények, hiszen a reálgazdaság továbbra is szenved, jelentős elbocsátások zajlanak, néhány iparág szinte megszűnt létezni. Robert Shiller, Nobel-díjas közgazdász szerint egyáltalán nem biztos, hogy túlértékeltek a tőzsdék, és van értelme annak, ahogy a befektetők jelenleg viselkednek.

A vezető amerikai részvényindexek mindegyike már a koronavírus-járvány előtti csúcsok felett jár, a Nasdaq és az S&P 500 még korábban érte ezt el, míg a Dow Jones csak november vége felé, ami már áttörte a 30 ezer pontos lélektani határt is azóta, és továbbra is közel áll ehhez a szinthez. Történt mindez annak ellenére, hogy a koronavírusos esetszámok továbbra is nagyon...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái