Előfizetői tartalom

Fájdalmas szembe menni a Teslával, egyre kevesebben próbálkoznak vele

Portfolio
A legendás befektető, Jim Chanos hosszú idő után csökkentette short pozícióját a Teslában, mivel túlságosan nagyok voltak a veszteségek rajta. A Tesla értéke idén több, mint 600 százalékot emelkedett, ami a shortosok szemszögéből igen fájdalmas volt, így jelentősen csökkent az ellentábor létszáma az elmúlt hónapokban. A nagy elemzőházak pedig többnyire továbbra is optimisták az elektromosautó-gyártó kilátásait illetően.

A Tesla ára rengeteget emelkedett idén, több mint 600 százalékot, és az elmúlt egy hónapban mintegy 40 százalékot, ezzel az egyik legjobban teljesítő részvény idén. Az elektromosautó-gyártó, amely nagy fenyegetést jelent a hagyományos gyártók üzletmenetére, mint amilyen a Ford, a GM vagy a Fiat, az elmúlt években nem sok profitot termelt, bár természetesen folyamatosan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés