Előfizetői tartalom

Péntekre elfogyott a lendület az amerikai tőzsdéken

Portfolio
Az ázsiai tőzsdék ma rosszul teljesítettek, Európában felemás nyitást láthattunk, a hangulatot többek között a Brexit-tárgyalások alakulása és a Moderna vakcinájáról érkezett hír mozgathatta ma meg, a kora délutáni órákban is az iránykeresés volt a jellemző a vezető indexeknél. A magyar börze a sereghajtók között volt, kétségbeejtő novemberi halálozási adat érkezett a KSH-tól. Enyhe emelkedéssel kezdték az utolsó kereskedési napot a vezető tengerentúli indexek. Több okuk is lehet az optimizmusra az amerikai befektetőknek, ugyanis közeleg a költségvetési élénkítő csomagról szóló megállapodás, illetve a Moderna koronavírus-vakcinájának sürgősségi engedélyeztetése is megtörtént tegnap. Végül a hét utolsó napjára elfogyott a lendület az amerikai tőzsdéken, és az előző napok csúcsdöntései után végül a tegnapi záróértékek alá süllyedtek az indexek.

2020. december 18. 22:11 Megosztás Eséssel zárt Amerika A Dow és az S&P index is 0,3%-os eséssel zárta a hét utolsó kereskedési napját. A Nasdaq stagnálással felérő csökkenéssel (0,7%) végzett. Összességében azonban nem lehet oka panaszra a részvénytulajdonosoknak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés