Előfizetői tartalom

Az MNB elvárása szerint csak a legerősebb biztosítók fizethetnek jövőre osztalékot

Portfolio
Az európai biztosításfelügyeleti hatóság (EIOPA) változatlanul csak akkor javasolja a biztosítóknak osztalék és változó javadalmazások kifizetését, illetve részvény-visszavásárlásokat, ha az adott piaci szereplő tőkemegfelelése ezután is megfelelően magas marad. Az uniós álláspont összhangban van az MNB idén ősszel újabb felügyeleti körlevélben megerősített álláspontjával – közölte a magyar felügyelet.

Az Európai Biztosítás- és Foglalkoztatóinyugdíj-hatóság (EIOPA) közzétette decemberi Pénzügyi Stabilitási Jelentését, melyben az európai biztosítási és foglalkoztatóinyugdíj-szektor kockázatait értékeli. A jelentés kiemeli, hogy bár a tavaszi turbulencia után a tőkepiacok fokozatosan stabilizálódtak, a koronavírus-járvány második hulláma, annak gazdasági növekedésre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés