Előfizetői tartalom

Idén a tőzsde sztárjai voltak, de mi lesz jövőre?

Portfolio
Annak ellenére, hogy a koronavírus-járvány olyan gazdasági válságot hozott el idén a világban, amire évtizedek óta nem volt példa, a részvénypiacoknak végül összességében nem volt rossz évük. Az amerikai indexek új csúcsra mentek, mindezt úgy, hogy februárban és márciusban pánikszerű eladások kezdődtek a tőzsdéken és történelmi eséseket láttunk. Különösen látványos volt a szárnyalás a nagy amerikai technológiai vállalatoknál, az úgynevezett FAANG-részvények mindegyike masszív emelkedést mutatott idén. Bemutatjuk, hogy mi a sztori a papírokban.

A járvánnyal beköszöntő digitalizációs ugrásnak a technológia szektor lett a nagy nyertese.   A technológia-túlsúlyos Nasdaq index magasan felülteljesítő volt idén. Miközben a Dow és az S&P 500 5, illetve 14 százalékot emelkedett idén (december 24-ig), addig a Nasdaq több mint 40 százalékot száguldott az év eleje óta. A koronavírus terjedése az online vásárlás,...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái