Előfizetői tartalom

A koronavírus a padlóra küldte az olajipart, de a meccsnek még nincs vége

Portfolio
A koronavírus-járvány által egyik leginkább sújtott szektor idén a turisztika és a légiközlekedés mellett az olajipar volt, amely elképesztően gyengén teljesített az év egészét tekintve még annak ellenére is, hogy november óta azért már adott magáról némi életjelet. Ettől függetlenül a járvány előtti teljesítménytől még nagyon messze vannak az olajtársaságok, akik hatalmas veszteségeket szenvedtek el tavasz óta, és jellemzően igyekeznek minden létező módon lefaragni a költségeiket, kezdve a beruházások és az osztalékok visszavágásától egészen a munkaerő jelentős mértékű elbocsátásáig. Ez azonban már nem csak a túlélés érdekében történik, hanem azért is, hogy megpróbáljanak megújulni az olajtársaságok, de egyelőre a jelek szerint még nem állnak igazán a helyzet magaslatán.

A leggyengébb láncszem Az idei év biztosan nem az olajiparé lesz, az energetika gyakorlatilag az S&P 500 részvényindex leggyengébben teljesítő szektora volt 2020-ban, ami messze a többi mögött kullogott, és közel 40 százalékkal került lejjebb. Ez szinte a tükörképe a legjobban teljesítő technológiai szektornak, amely viszont több mint 40 százalékkal emelkedett az év eleje...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái