Előfizetői tartalom

Nagyot hajrázott a BUX az év végére, decemberben is kitartott a lendület

Portfolio
A kiváló novemberi teljesítményt követően decemberben is szépen emelkedett a BUX, így az év utolsó két hónapját tekintve több mint 30 százalékkal került feljebb. Ez nagyrészt annak köszönhető, hogy a két legnagyobb súlyú részvény, az OTP és a Mol is a mostanában jobban teljesítő ciklikus papírok közé tartozik, de a nemzetközi hangulat is jó volt alapvetően. A forgalom ennek ellenére csökkent az előző hónaphoz képest, de ez részben köszönhető a szünnapoknak is. A brókercégek rangsorában nem történt jelentős változás, az Erste bonyolította a legnagyobb forgalmat decemberben, míg a Concorde volt a második, és a Wood a harmadik.

A koronavírus-járvány miatt 2020 egy kivételesen nehéz év volt a világgazdaság számára, szinte minden országban szokatlanul nagy recessziót okozott, ám a tőzsdék gyorsan magukra találtak és több vezető részvényindex is pluszban zárta az évet, a Nasdaq például közel 50 százalékot emelkedett, az S&P 500 16,3 százalékot, míg a DAX 3,5 százalékot az év egészét tekintve....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés