Előfizetői tartalom

Az Egyesült Államok fontolgatja az Alibaba és a Tencent feketelistázását is

Portfolio
Egyes források szerint a Trump adminisztráció azt mérlegeli, hogy az Alibabát és a Tencentet is hozzáadja azoknak a cégeknek a feketelistájához, amelyek állítólagosan a kínai hadsereg irányítása vagy befolyása alatt állnak, és így megtiltaná az amerikai befektetők számára, hogy részesedést szerezzenek ezekben. Ezzel a jelenlegi kormányzat gyakorlatilag a két legértékesebb kínai céget venné célkeresztbe, amelyek együttes értéke 1300 milliárd dollár. Ez pedig nyilván rányomná a bélyegét a feszültebbé váló kínai-amerikai viszonyokra is, de a befektetők sem boldogok.

Az amerikai védelmi minisztérium még nem véglegesítette az Alibabával és a Tencenttel kapcsolatos terveket, és más kínai cégek feketelistázását is mérlegelik a meglévők mellett. Donald Trump még novemberben nyomta meg a gázpedált  a kínai cégekkel szemben, és egy elnöki rendeletben megtiltotta az amerikai befektetők számára, hogy részesedést szerezzenek egyes kínai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés