Előfizetői tartalom

Az EU zöld utat adott a londoni tőzsdének, felvásárolhatják a Refinitivet

Portfolio
Az Európai Bizottság, amely az EU tagállamainak versenypolitikáját is felügyeli, ugyan talált néhány kivetni valót a londoni tőzsde Refinitivet célzó megafelvásárlásával kapcsolatban, de azokat áthidalhatónak nevezte korábban. Ezek közé tartozott az a kitétel is, hogy a londoni tőzsde eladja az olasz börzét. Ezt pedig teljesítette is az LSE, amely az Euronextnek adja el az olasz tőzsdét 5,2 milliárd dollárért, amennyiben a Refinitivvel kapcsolatos tranzakció valóban létrejön.

Az Európai Bizottság az államkötvények kereskedését is vizsgálta, mivel a londoni tőzsdéhez tartozik az MTS platform, míg a Refinitivhez a Tradeweb. A Borsa Italiana eladásával azonban ez a probléma is megoldódik, amellyel együtt az MTS is az Euronexthez kerül. Ezen kívül még voltak persze más kötelezettségvállalások is, amelyekbe beleegyezett az LSE. Az Európai Bizottság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés