Előfizetői tartalom

Ma is brutális a Richter forgalma, történelmi csúcson az árfolyam

Portfolio
A Richter árfolyama még tegnap kezdett egy nagy raliba, miután a JPMorgan egészségügyi konferenciáján az AbbVie prezentációjából az derült ki, hogy a gyógyszergyártó egyik kulcsfontosságú terméke, a Vraylar értékesítései egyszer elérhetik a 4 milliárd dollárt is. Tekintve, hogy ez jóval magasabb a korábbi várakozásoknál, így az árfolyam is kilőtt, de a forgalom mértéke volt egészen brutális. Ez a tendencia folytatódik a mai kereskedésben is, és az árfolyam újabb történelmi csúcsra emelkedett, 8 ezer forint fölé.

Az AbbVie felel a Richter egyik kulcsfontosságú terméke, a Vraylar amerikai értékesítéséért és a terméknek köszönhető, hogy a Richter amerikai bevételei diamikusan növekednek. A tavalyi év első kilenc hónapjában a Vraylar adta a Richter bevételeinek 15 százalékát. Ezután nem meglepő, hogy a kedvező híreket követően a befektetők rávetették magukat a Richter részvényeire...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái