Előfizetői tartalom

Letöltendő börtönbüntetést kapott a Samsung csoport örököse, esnek a részvények

Portfolio
Egy dél-koreai bírósági döntés értelmében a Samsung csoport örökösére, Jay Y. Leere két és fél év börtönbüntetés vár, amelyből másfél évet kell valóban letöltenie egy korábbi vesztegetési ügy kapcsán. Ezzel pedig kitolódhat az elektronikai óriás örökösödési huzavonája is, mivel Lee édesapja és korábbi cégvezér Lee Kun-hee még októberben elhunyt. A Samsung részvényei estek a hírt követően.

A Samsung örököst még korábban ítélték el egy korrupciós ügyben, amelynek részeként megpróbálta elnyerni a korábbi miniszterelnök Park Geun-hye kegyeit és támogatását pénzügyi és egyéb eszközökkel (pl. versenylovakkal). Emiatt Jay Y. Lee 2017-ben öt év börtönbüntetést kapott vesztegetés miatt, amiből végül csak egy évet töltött le ténylegesen, mivel 2018-ban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés