Előfizetői tartalom

A vártnál hamarabb jöhet a fordulat - Ez adhat reményt a klímakatasztrófa elkerüléséhez

A jelenleg általánosan elfogadott nézet szerint a globális felmelegedés még azt követően is évtizedekig fokozódna, hogy ha egyik napról a másikra sikerülne is teljesen megszüntetni az üvegházhatású gázok kibocsátását. Új kutatási eredmények szerint azonban, ha sikerül a terveknek megfelelően nulla közeli szintre mérsékelni a kibocsátást, azzal az eddig vártnál gyorsabban meg lehetne állítani a felmelegedést.

Az utóbbi időszakban globális egység kezd kibontakozni azzal kapcsolatban, hogy valamikor az évszázad közepére nulla közelébe kellene csökkenteni a klímaváltozás és a globális felmelegedés fő felelősének tartott üvegházhatású gázok (ühg) kibocsátását. Az EU, az Egyesült Királyság és Japán után hamarosan az Egyesült Államok is csatlakozhat a célkitűzéshez a Joe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés