FONTOS Koronavírus: megjöttek a keddi magyar adatok, visszatért a járvány gyorsuló trendje
 
Előfizetői tartalom

Joe Biden egy akkora pofont adhat az olajiparnak, amibe belesajoghat a fejük

Portfolio
Nem sokáig várt a környezetvédelemmel kapcsolatos intézkedések tekintetében Joe Biden, és már első hivatali napjaiban odacsapott az olajcégeknek. Először még szerdán este érkezett egy rendelet a belügyminisztériumtól, amely 60 napra kvázi felfüggesztette az olajjal és gáztermeléssel kapcsolatos új engedélyek és lízingek kiadását szövetségi területeken. Emellett azonban a Bloomberg értesülései szerint komolyabb dolgok is zajlanak a háttérben, és jövő héten jöhetnek nagyobb bejelentések, amik akár tartós moratóriumhoz vagy tiltáshoz is vezethetnek. Az érintett olajcégek részvényei erősen estek a tegnapi kereskedésben.

Odacsapott Joe Biden A Bloomberg értesülései szerint az olaj- és gáztermeléssel kapcsolatos fúrási engedélyek és lízingjogok értékesítésére vonatkozó tartósabb felfüggesztés a szövetségi földterületeket érintheti, amely az Egyesült Államok termelésének mintegy 10 százalékáért felelős. Az intézkedések hatálya kiterjedhet majd a széntermelésre, de a tengeri (offshore)...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái