Előfizetői tartalom

Csehország is kevesebb vakcinát kap a következő hetekben

MTI
Az eredetileg tervezettnél mintegy 20 százalékkal kevesebb, koronavírus elleni vakcinát kap Csehország a következő néhány hétben a Pfizer/BioNTech cégektől - közölte Jan Blatny cseh egészségügyi miniszter szombaton a dél-morvaországi Brünnben, miután megkapta az egyik helyi kórházban a védőoltás második adagját is. Közben a vendéglátósok megelégelték a korlátozásokat és a tilalom ellenére országszerte rövidebb-hosszabb időre kinyitottak.

Csehországban szombatig mintegy 190 ezer embert oltottak be a Pfizer/BioNTech vakcinájával. Az első körben az egészségügyben dolgozók és az idősotthonokban lakók kapták meg a koronavírus elleni oltást. A második adag beadása a hét végén indult be. "Eredeti számításainktól eltérően a Pfizer vakcinájából mintegy 20 százalékkal lesz kevesebb. Ez az oltási folyamat lassulását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés