Előfizetői tartalom

Bitcoin: tényleg ez a digitális arany?

Portfolio
Az egyik legfelkapottabb befektetési téma mostanában a bitcoin, amellyel már a világ legnevesebb elemzőházai is foglalkoznak. Legújabban a JP Morgan adott ki egy friss elemzést a kriptodevizáról, amelyben azt boncolgatja a cég elemzője, hogy miért alkalmatlan a bitcoin, mint fedezeti eszköz. Emellett kitér az elemzés arra is, hogy a milyen korreláció áll fent a bitcoin és más fedezeti eszközök, és a többek között a részvények között, de a konklúzió kifejezetten megosztó. Végül az elemzés elismeri, hogy van a bitcoinnak egy kifejezetten előnyös tulajdonsága, hiszen abban az esetben nagyon is hasznos lehet, ha a fiat valuta rendszer összeomlik.

Bitcoin, mint fedezeti eszköz Az elmúlt két hónapban már három bitcoin-elemzést is kiadott a JP Morgan és ezek rendszerint a kriptodevizával való szembehelyezkedést tükrözték. Ezúttal sikeres is lehet az új elemzés, hiszen a bitcoin árfolyama múlt pénteken 30 000 dollár alatt is járt, amivel elolvadt az árfolyam teljes idei emelkedése. A JP Morgan elemzése azoknak a befektetőknek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés