cpy
Üzlet

Nagyot ment tegnap néhány kannabiszcég

Portfolio
Az őrületes short squeeze-áradattól hangosak most a tőzsdék, közben a háttérben szépen csendben remek teljesítményt tudtak felmutatni egyes kannabisszal foglalkozó vállalatok, három részvény árfolyama is legalább 5 százalékot emelkedett a kereskedésben.

Összességében a kannabisz szektornak nem volt a legfényesebb napja a tegnapi, a legtöbb vállalat részvénye lejjebb került a kereskedésben, az általunk követett cégek közül például a Trulieve papírja 5,2 százalékot esett, de lejjebb került a GrowGeneration, a Curaleaf és a Green Thumb is.

Mindeközben viszont kimondottan jó napja volt a lent látható 3 papírnak, az Aurora Cannabisnak, a GW Pharmaceuticalsnak és a Canopy Growth-nak. Komolyabb fundamentális okot nem találtunk az emelkedések mögött, így feltehetően továbbra is a Biden elnökséget és a kék hullámot árazhatják a befektetők.

A legnagyobb árfolyamemelkedést a kannabisz szektor legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező cégénél, a kanadai Canopy Grwoth-nál láthattuk, 7,4 százalékkal került feljebb a papír a nap végére, ezzel együtt idén 54 százalékos a plusz.

cano

Remek napja volt még a brit GW Pharmaceuticalsnak is, 5,5 százalékkal tudott emelkedni a papír jegyzése, ezzel idén 37 százalékos emelkedést láthattunk eddig a részvénynél.

gwpha

A harmadik legjobb teljesítményt a kanadai Aurora Cannabis könyvelhette el, 5 százalékos pluszban zárta a kereskedést a részvény, ezzel együtt idén 35 százalékos a plusz.

auro

Címlapkép: Chris Roussakis/Bloomberg via Getty Images

Koronavírus
vakcina oltatás oltás
D__VG20190304010
ember kávézó étterem getty stock

Alapblog A stockpicking adás

Irány New York! Még két világvége! Most kell shortolni? Az elzálogosított Szent Korona Címlap indikátor jelez? Többek...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
GettyImages-game