Előfizetői tartalom

10 millió dollárért vett bitcoint a szoftvercég

Portfolio
A bitcoin mostani ralijával kapcsolatosan gyakran érvelnek azzal a kriptodeviza hívei, hogy a 2017-es száguldással ellentétben most sokkal jelentősebb az intézményi befektetői részvétel, mint annak idején volt. Ennek egy ékes példája a MicroStrategy nevű üzleti intelligenciával és mobil szoftverfejlesztéssel foglalkozó cég, amely tavaly nyáron nagyot húzott azzal, hogy a készpénzállományának egy jelentős részét bitcoinná konvertálta. A vállalat azóta sem állt le, folyamatosan veszik tovább a kriptopénzt, a részvényeinek árfolyama pedig az elmúlt hetekben-hónapokban a bitcoinnal együtt valósággal felrobbant – tegnap újabb vásárlás történt, ezúttal 10 millió dollár értékben.

Tavaly augusztus 11-én hallhattak először a főként üzleti intelligenciával és mobil szoftverfejlesztéssel foglalkozó MicroStrategyről a bitcoint követő befektetők, a cég ugyanis körülbelül 12 000 dolláros árfolyamon összesen 21 454 bitcoint vett, akkori árfolyamon számolva 250 millió dollárért, a kétágú tőkeallokációs stratégiájuknak értelmében. Ennek eredményeként...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái