Előfizetői tartalom

Európa csatát nyert egy szuperhatalommal szemben, de az elektromosautó-háború még csak most kezdődik

Portfolio
Bár Kína továbbra is a világ legnagyobb autópiaca, az egyre bővülő elektromosautó-piacon tavaly már Európa vette át a vezető szerepet. Több érdekes trend is kiolvasható a tavalyi értékesítési adatokból, például az is, hogy a hagyományos autógyártók elektrifikációs erőfeszítései kezdenek célba érni, hiszen tavaly már nem a Tesla egyik modelljéből adták el a legtöbbet az európai piacon.

Európa megelőzte Kínát Európa 2020-ban megelőzte Kínát az elektromos autók (EV, electric vehicle) értékesítésében, és ezzel a világ legnagyobb EV-piacává vált, miután a kontinens kormányai komoly erőfeszítéseket tettek, hogy növeljék az EV-adoptációt és a fogyasztói kereslet is jelentősen megnövekedett. Az új elektromos autók regisztrációja elérte az 1,33 milliót...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés