Előfizetői tartalom

Öveket becsatolni, folytatódhat a háború!

Portfolio
Az elmúlt napok számai alapján úgy tűnt, hogy sikerült elfojtani a GameStop és az AMC részvényei körül kitört kisbefektetői short squeeze őrületet, miután több online brókercég is korlátozta a vételt a papírokban és az amerikai tőzsdefelügyelet is lépéseket helyezett kilátásba. Tegnap a kereskedés után azonban az egyik legnépszerűbb kereskedési platform, a Robinhood feloldotta a szankciókat, a "vérszagra" meg is érkeztek a redditesek.

Egészen elképesztő sztori vette kezdetét a múlt hét elején többek között a GameStop és az AMC részvényei körül, reddites kisbefektetők tömegei vetették rá magukat az agyonshortolt papírokra, előidézve a nem mindennapi short squeeze folyamatát, aminek köszönhetően exponenciális árfolyam emelkedéseket láthattunk. Gyorsan reagált az eseményekre a "másik oldal" is, többek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés