Előfizetői tartalom

Az extrém időjárás már az amerikai olajtermelést is teljesen hazavágta

Portfolio
Az extrém időjárás az Egyesült Államokban már az olajiparban is fennakadásokat okoz, a napi termelés több mint negyede esik ki a nagy fagyok miatt. Ez főleg annak köszönhető, hogy a leginkább sújtott Texasban található az ország egyik legnagyobb, olajban gazdag területe, a Permi-medence. Az ítéletidő az áramellátásban és a földgáz piacán is komoly problémákat okoz. Ez önmagában fölfelé hajtaná az olajárakat, ugyanakkor több tényező miatt esés látható a Brent és a WTI esetében is.

A napokban már többször is megemlékeztünk azzal kapcsolatban, hogy milyen problémákat okozott az áram- és a földgáztermelés piacán az amerikai ítéletidő és fagy, ami elsősorban Texas államot sújtja. A nagykereskedelmi áramár például 10 ezer százalékkal emelkedett, de a szomszédos Mexikó energiaellátása is akadozott. Kapcsolódó cikkünk 2021. 02. 16. Ilyen az, amikor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés