GettyImages-1211246429 (5)
Üzlet

Mínuszban zártak az amerikai tőzsdék

Portfolio
Kedvezőtlen volt a zárás az amerikai tőzsdéken, lejjebb került az összes vezető részvényindex, különösen a Nasdaq. Elsősorban a technológiai papíroktól próbálnak szabadulni a befektetők, amit az elmúlt napokban megnövekedett inflációs aggodalmak hajtanak a leginkább, esett az Apple, a Tesla, a Netflix és a Facebook is. Európában szintén többnyire mínuszban vannak a részvényindexek, köztük a német, a francia és a brit is. A magyar tőzsde végül 0,83 százalékkal került lejjebb, főleg az OTP gyengébb teljesítményének köszönhetően. A bitcoin árfolyama továbbra is 50 ezer dollár fölött alakul.

Mínuszban zárt Amerika

A koronavírus miatti aggályok lefelé húzták ma is a tőzsdéket, mínuszban zárt mindhárom fontosabb index.

 • A Dow Jones 0,38%-ot,
 • az S&P 500 0,44%-ot,
 • a Nasdaq 100 pedig 0,45%-ot esett.
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Kezd javulni a hangulat

A záráshoz közelítve javulni kezdett a hangulat a tengerentúli tőzsdéken, de még mindig mínuszban van mindhárom fontosabb index. A mai kereskedésben

 • a Dow Jones 0,33%-os,
 • az S&P 500 0,44%-os,
 • a Nasdaq 100 pedig 0,4%-os mínuszban van. 
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Lefelé csorognak az amerikai tőzsdék

Rossz hangulatban telik ma az amerikai kereskedés a koronavírussal kapcsolatos bizonytalanság és a kiábrándító munkaerőpiaci adatok miatt, mindhárom fontosabb index komolyabb mínuszban van. 

Három és fél órával zárás előtt

 • a Dow Jones 0,8%-os,
 • az S&P 500 0,91%-os,
 • a Nasdaq 100 pedig 0,86%-os mínuszban van.
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Mínuszban zárt a BUX

A kedvezőtlenebb nemzetközi hangulatban a BUX index is lejjebb került, 0,83 százalékos mínuszban zárta a napot. A magyar blue chipek közül az OTP teljesített a leggyengébben, 1,84 százalékkal került lejjebb, míg a Richter papírjai 0,51 százalékkal. A Mol részvényei stagnáltak, ellenben a Magyar Telekom kifejezetten jól teljesített, 1,23 százalékos pluszban fejezte be a napot.

buxindex2

Ütik a technológiai részvényeket

Ma kifejezetten rosszul teljesít a technológiai részvényekkel teli Nasdaq, amely már 1,7 százalékot esett. A befektetők elsősorban az infláció miatt aggódnak, ami magasabb diszkontrátákhoz és alacsonyabb értékeltséghez vezetne. Emiatt pedig elsősorban az egyébként is magas szorzókon forgó technológiai részvényeket igyekeznek eladni, amelyek szorosabban függenek a kamatlábak alakulásától. Magyarán, próbálnak profitot realizálni, mielőtt esetleg még lejjebb kerülnének a papírok. 

A nagyobb vállalatok közül az Apple már 2,2 százalékos mínuszban áll, de a Netflix és a Facebook sem teljesít jobban. 

A Tesla papírjai pedig szintén több mint 2 százalékkal kerültek lejjebb.

teslla

Tőzsdére viheti a Volkswagen a Porsche sportautó divízióját

Tőzsdére viheti a Porsche sportautó divízióját a Volkswagen – közölték az ügyhöz közel álló források a Bloomberggel. A tranzakcióval a cég értékeltsége is megnőhetne, illetve jelentős mennyiségű forráshoz juthatna a vállalat.

Tovább a cikkhez

Mínuszban nyitottak az amerikai tőzsdék

Az előzetes várakozásoknak megfelelően mínuszban kezdik a napot a vezető amerikai részvényindexek: az S&P 500 0,8 százalékkal, a Dow Jones 0,9 százalékkal, míg a Nasdaq 1,1 százalékkal került lejjebb. Ez részben köszönhető a vártnál rosszabb heti új segélykérelmi adatoknak, illetve a befektetők inflációs aggodalmainak. A Walmart az egyik nagyobb rosszul teljesítő részvény, miután nem hozta a várt eredményeket a cég, a részvények közel 6 százalékot estek. 

spnyitás

Megütötték az OTP részvényeit

Az elmúlt fél órában megütötték az OTP részvényeit a befektetők, jelenleg 1,55 százalékos mínuszban állnak a papírok. Ez részben a hazai romló koronavírusos eseteknek, illetve a bankszektor mai általános gyenge teljesítményének tudható be. A régiós társak közül az Erste és a Raiffeisen sem teljesít jól, előbbi 1,87 százalékos, míg utóbbi 1,47 százalékos mínuszban van. A lengyel bankok azonban továbbra is szépen emelkednek, a Pekao már 1,5 százalékos pluszban áll.

otp3

Svájcban már bitcoinban is lehet adózni

A svájci Zug kantonban már bitcoinban és ethereumban is tudnak adózni a helyi vállalatok és magánszemélyek - írja a Cointelegraph.

Tovább a cikkhez

Megint dobálhatják a technológiai részvényeket

A kereskedés előtti adatok alapján a tengerentúlon folytatódhatnak a tőzsdei esések, az S&P 500 0,5 százalékkal, a Dow Jones 0,4 százalékkal, a Nasdaq pedig 0,8 százalékkal kerülhet lejjebb a nyitást követően. Ez azt jelentené, hogy ma is adhatják a befektetők a technológiai részvényeket, amit egy esetleges inflációtól való aggodalom hajtott már tegnap is. 

A hangulatot az is ronthatja, hogy a heti új segélykérelmek száma a vártnál rosszabbul alakult, 861 ezer volt a becsült 773 ezer helyett.

sphatár

Mi történt a tőzsdei lázadás hátterében? Ma válaszolnak a Wall Street nagyágyúi

Több Wall Street-i hedge fund menedzser, a Robinhood és a Reddit vezetői, valamint egy YouTube streamer is az amerikai törvényhozás elé áll ma délután a reddites tőzsdei rali ügyében. Sok izgalmas kérdéskör kínálkozik, melyekkel várhatóan elsősorban a Robinhood, a Melvin Capital, és a Citadel vezérigazgatóját fogják izzasztani.

Tovább a cikkhez

Jól teljesítenek a Daimler részvényei

Szépen teljesítenek a Daimler részvényei a mai gyorsjelentést követően, már több mint 2 százalékkal került feljebb az árfolyam, idén pedig 15 százalékos pluszban áll. Az emelkedést ráadásul egy alapvetően nyomott piaci hangulat mellett produkálta a cég. A számok alapján a Daimler árbevétele visszaesett, de az eredmények jelentősen megugrottak, és osztalékot is emelnek. 

daimer3

Alaposan megugrott a Magyar Telekom árfolyama

Szépen megugrott a Magyar Telekom árfolyama a mai kereskedésben, és már 2 százalékos pluszban vannak a részvények, jelenleg 416 forinton.

telekommm

A forgalom mértéke is megemelkedett az elmúlt órában, már a 30 napos átlag fölött található 168,4 millió forinttal. A BÉT negyedik legforgalmasabb papírja jelenleg az OTP, a Mol és a Richter mögött.

mtforgalom

Ez még a Teslánál is nagyobb sztori lehet, egyből meg is próbálták kivégezni

Az elmúlt napok egyik izgalmas tőzsdei sztorija az egyesek által már az új Teslaként is emlegetett kínai EHang volt. 2021-ben fontos szerződéseket és stratégiai partnerségeket kötött a magát a világ első számú önvezető légijármű (AAV) technológiai vállalataként reklámozó cég, nagyon magasak lettek az elvárások, a részvényárfolyam csak idén több, mint 500 százalékot szárnyalt. Ekkor érkezett egy leleplező elemzés a Wolfpack Research nevű short-selling cégtől, ami pár óra leforgása alatt mindent a feje tetejére állított. Adódik a kérdés, hogy egy újabb Luckin Coffee-szerű csalásról van-e szó, vagy a mostani egy soha vissza nem térő beszállási alkalom lehet a "világ első légitaxiját" gyártó vállalat részvényeibe?

Tovább a cikkhez

Visszaesett a magyar tőzsde

A BUX teljesítménye visszaesett a pozitívabb nyitást követően, és már 0,1 százalékos mínuszban áll, látható, hogy ma az európai mezőny alsó részében található a magyar tőzsde. Ez a kedvezőtlenebb koronavírusos adatoknak csak kisebb részben tulajdonítható, mivel az OTP teljesítménye esett vissza a legjobban, de ez részben az európai bankszektor gyengébb teljesítményének is köszönhető.

A magyar blue chipek közül főleg az OTP fordult le, amely már 0,8 százalékkal került lejjebb, de a Mol teljesítménye is romlott, bár még továbbra is 0,8 százalékos pluszban van. A Richter és a Magyar Telekom árfolyama pedig feljebb került, utóbbi már 1,7 százalékot emelkedett. Kissé távolabbról nézve, ahogy említettük, egyébként sincs jó napja ma a bankszektornak, a régiós társak közül az Erste és a Raiffeisen is lejjebb került, bár a lengyel piac erősen teljesít. 

otppp

Megugró profit és osztalékemelés a Daimlernél

Kemény év volt a tavalyi az autóipar számára, hiszen a koronavírus miatt óriásit zuhant az autóipari kereslet, miközben a gyártást is le kellett álltani a vírus megfékezése miatt, és eközben a beszállítói láncok is akadoztak. Mindezek a tényezők meglátszottak a Daimler eredményein, hiszen az értékesítéssel együtt az árbevétel is visszaesett, viszont profitabilis tudott maradni a cég, és az osztalékot is megemelik.

Tovább a cikkhez

Berobbant itthon a járvány harmadik hulláma - tőzsdei hatás még nem látszik

A mai adatok alapján hazánkban berobbant a járvány harmadik hulláma, a szerdán közölt 1548 főről hirtelen közel a duplájára, 2 853 főre ugrott az újonnan koronavírus-fertőzéssel diagnosztizáltak száma Magyarországon, noha az elvégzett tesztek száma 20 ezer darab körül ragadt. A koronavírushoz köthető halálesetek száma 104 fővel növekedett az elmúlt 24 órában, ami több hetes csúcsot jelent.

Ezeknek tőzsdei hatása egyelőre még nem látszik, a BUX index közel 0,4 százalékos pluszban áll, míg a magyar blue chipek esetében is emelkedés látható jelenleg. Érdemes lesz azonban figyelni, hogy hogyan reagálnak a befektetők az adatok kedvezőtlen alakulása után. 

Az OTP árfolyama 0,22 százalékkal 13 620 forinton áll, idén közel 2 százalékos pluszban.

otpe

A Mol árfolyama 1 százalékos pluszban áll 2 264 forinton, idén több mint 3 százalékos az emelkedés.

mollyy

A Richter mindeközben stagnál, de idén közel 20 százalékos pluszban áll.

richtttt

A Magyar Telekom pedig szintén feljebb került 1,2 százalékkal, idén közel 9 százalékkal emelkedtek a részvények.

telekommbó

Péterffy Tamás: Veszélyesen közel kerültünk a rendszer teljes összeomlásához

Ma tartják azt a kongresszusi meghallgatást, amelyen többek között a Robinhood vezetője, Vlad Tenev fog beszélni arról, hogy mi állt a döntés hátterében, mikor korlátozták a kereskedést az olyan mém-részvényekben, mint a GameStop, vagy az AMC. Nem csak a Robinhood, de más brókerek is hasonló korlátozásokat eszközöltek, többek között az Interactive Brokers is, amelynek elnöke, Péterffy Tamás egy interjúban beszélt a január végi helyzetről.

Tovább a cikkhez

Meglepetést okozott a Rába, a befektetők tépik a részvényeket

Tegnap délután a piaczárás után tette közzé negyedik negyedéves, illetve 2020-as számait a Rába, és bár az egész évet tekintve nem jók az eredmények, de erős javulás volt látható az év második felében, ami most is folytatódott. Az árbevétel, az EBITDA és az adózott eredmény is javult negyedéves alapon. Ennek köszönhetően ma kilőtt az árfolyam és már közel 8 százalékos emelkedés látható a részvényekben.

Tovább a cikkhez

Felemás kép látható az európai tőzsdéken a piacnyitás után

A kedvezőtlen előjelek ellenére a piacnyitást követően javul a hangulat az európai tőzsdéken, a vezető részvényindexek közül a német DAX 0,2 százalékkal került feljebb, a francia CAC és a brit FTSE stagnál. Máshol is felemás kép látható, a belga börze stagnál, a svájci 0,1 százalékos pluszban áll, míg az olasz tőzsde 0,1 százalékkal lejjebb került.

daxxx

Nyitás után stagnál a BUX

A piacnyitást követően gyakorlatilag stagnál a BUX, a magyar blue chipek közül az OTP 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a Mol 0,2 százalékos mínuszban áll. A Richter ezzel szemben mintegy fél százalékkal emelkedett, a Magyar Telekom részvényei pedig stagnálnak egyelőre.

buxss

Fordulat a Rábánál, megugrott a bevétel és a profit

A szerdai piaczárás után tette közzé tavalyi negyedik negyedéves, illetve 2020-as számait a Rába, és ahogy arra az előjelek alapján számítani lehetett, a Covid-19 járvány okozta gazdasági visszaesés következtében a tavalyi év jelentős kihívás elé állította a cégcsoportot. Az év során hullámvasúton volt a vállalat üzletmenete, miközben az év első felét a drasztikusan zuhanó kereslet és akadozó ellátási láncok, a második félévet már a visszapattanó aktivitás jellemezte.

Tovább a cikkhez

Folytatódhat az esés a tőzsdéken

 • A vezető amerikai részvényindexek felemás napot zártak végül: a Dow Jones 0,29 százalékkal feljebb került, ugyanakkor az S&P 500 gyakorlatilag stagnált, míg a Nasdaq 0,6 százalékkal lejjebb került. A Dow Jones emelkedése részben annak is köszönhető, hogy jól teljesített a Verizon és a Chevron is, miután kiderült, hogy Warren Buffett cége, a Berkshire Hathaway nagyobb poíciókat vett fel bennük. Ellenben a technológiai részvények nem teljesítettek jól, mivel felerősödtek az inflációs aggodalmak a befektetők körében.
 • Az ázsiai tőzsdéken is többnyire esések láthatóak, a japán Nikkei 0,2 százalékkal, a koreai Kospi 1,5 százalékkal, a hongkongi börze pedig 1,2 százalékkal került lejjebb. A sanghaji index ezzel szemben mérsékelten, 0,5 százalékkal emelkedett, míg az ausztrál tőzsde stagnál.
 • A határidős amerikai indexek esést vetítenek előre, míg a határidős DAX 0,3 százalékos mínuszban áll.
 • Gazdasági adatok szempontjából itthon a nemzetközi tartalékok januári alakulását közli az MNB, ezen kívül az ÁKK szokásos kötvényaukciójára, valamint az MNB egyhetes betéti tenderére érdemes figyelni. A régióban a lengyel ipari januári teljesítményét említhetjük a fontosabb események között, ezen kívül EKB-jegyzőkönyv, valamint a heti amerikai segélykérelmek száma érkezik.
 • Az olaj árfolyama stagnál, a Brent hordónként 65 dolláron áll, míg a WTI ára 61,6 dollár. Az arany árfolyama unciánként 0,3 százalékkal került feljebb 1782 dollárra.
 • A forint enyhén gyengül, egy euró ára jelenleg 358,8 forint, míg a dollár a 297,8 forintos szinten áll.

Ma teszi közzé gyorsjelentését a Daimler, a Nestle, az Airbus, a Walmart és a Norwegian Cruise is többek között.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép: Peter Juelich/Bloomberg via Getty Images

koronavírus járvány covid-19 vakcina oltás ampulla
országos gerincgyógyászati központ budai egészségközpont
izrael vakcina újranyitás
ausztria_tajkep_hegy_haz
temesvár

Kasza Elliott-tal Magyar Telekom

Február 25-én jelentett a Telekom, és kisebb sokkot okozott az osztalékhoz kapcsolódó közleményével, miszterint...

Variance Minden (is) eladó!

Közel két hónapja próbálok nekifogni, hogy kiírjam magamból az NFT (Non Fungible Token) téma kapcsán a gondolataimat...

Kiszámoló A bőség zavara

A mai ember a bőség zavarában él. Elég elmenni egy bevásárlóközpontba, bemenni az éttermi részre vagy ellátogatni...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Tedd meg az első lépéseket a tőzsdei befektetéset terén-fogjuk a kezed!
Online előadás
Mik azok a japán gyertyák és miért hasznosak? Aktuális, élő példák az amerikai részvénypiacról.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
elektromos tolto 5 perc alatt 210307