Előfizetői tartalom

A redditesek vezetője igazából nem is egy macska: Így zajlott a GameStop kongresszusi meghallgatása

Portfolio
Csütörtök este zajlott le a GameStop körül január végén kirobbant short squeeze-el kapcsolatos kongresszusi meghallgatás az Egyesült Államokban, az eseményen többek között részt vett a Reddit, a Robinhood, a Citadel Securities és a Melvin Capital vezérigazgatója, illetve persze a mozgalmat elindító, önmagát “Roaring Kitty” néven illető kisbefektető, Keith Gill is. Az eseményen leginkább Vlad Tenev, a Robinhood cégvezére volt a figyelem központjában, a showt viszont Roaring Kitty lopta el végül.

Hogy is volt ez a short squeeze? Még január végén szabadultak el az indulatok néhány vállalat részvényénél, több cég papírjánál is beindult az öngerjesztő, exponenciális árfolyamemelkedést előidéző short squeeze. Részben a reddites kisbefektetők közösségi kereskedése okozta az egyes esetekben 3 számjegyű árfolyamemelkedéseket, az egész történek “értelmi szerzője”...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés