Előfizetői tartalom

A techpapírok javítottak a hét utolsó kereskedési napján

Portfolio
A héten eddig többnyire oldalazást láthattunk a vezető európai részvényindexeknél, a tengerentúlon azonban az emelkedő kötvényhozamok apropóján elkezdtek az infláció növekedésétől tartani a befektetők, így a vezető börzéknek eddig kimondottan rossz hetük volt. Rövid iránykeresést követően tegnap is lefordultak az amerikai tőzsdék, lejjebb került a Dow Jones, az S&P 500 és a Nasdaq is annak ellenére, hogy kedvező munkanélküliségi adatok érkeztek. Az ázsiai tőzsdéken ma kimondottan rossz hangulatban telt a kereskedés, Európában is rossz piacnyitást láthattunk, a legtöbb ország vezető indexe jócskán lejjebb került a kereskedésben. A koradélutáni órákban valamelyest enyhült az eladói nyomás a kontinensen, de a legtöbb ország indexe így is negatív tartományban zárt, ahogy a BÉT is. Az Egyesült Államokban a mai kereskedésben az esések után törvényszerűen következő erősebb vételi kedv, illetve a hozamemelkedés miatt még mindig borús hangulat vívott csatát, vegyes eredményekkel.

2021. február 26. 21:46 Vegyes zárás Amerikában Ma az elmúlt napokban sokat eső technológiai papírok korrekciójának örülhettek elsősorban a részvénytulajdonosok. Ennek megfelelően a Nasdaq index 0,6%-os pluszban zárt. Szépen emelkedett az Nvidia (+3,1%) és az AMD (+2,5%), de nőtt...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái