Előfizetői tartalom

Napelemes rendszert szeretnél otthonfelújítási támogatásból? Újabb fontos határidő közeleg

Hamarosan több fontos változás jön a háztartási méretű kiserőművek, így a lakossági napelemes rendszerek telepítésével kapcsolatban, melyek megdrágíthatják a beruházást és elnyújthatják a megtérülés idejét. Közben az otthonfelújítási támogatás miatt a megrendelések a sokszorosára ugrottak, az igények pedig a nagyobb méretű rendszerek felé tolódtak el a pályázat kiírása óta - mondta el Székely András, a napelemes rendszerek telepítésével és az ezekhez kapcsolódó szolgáltatások nyújtásával foglalkozó Optimum Solar Home System Kft. ügyvezetője.

Az engedélyeztetési folyamatot érintő leglényegesebb újdonság, hogy az elosztói szabályzat módosulása értelmében 2021. április 30. után a 2,5 kilovoltampert meghaladó csatlakozási teljesítményű (>2,5 kW) háztartási méretű kiserőművek (hmke) igénybejelentése kizárólag háromfázisú csatlakoztatással lehetséges. A jelzett határidőig a korábbi szabályok szerint is...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái