Előfizetői tartalom

Már a koronavírus-járvány előtti szinteken a BUX, közel a történelmi csúcs

Portfolio
A BUX jól teljesített februárban, 0,7 százalékkal került feljebb a hónap során, amit segített a relatíve kedvezőbb nemzetközi hangulat is, egyedül a technológiai cégekben gazdag Nasdaq teljesített gyengén. A befektetőket elsősorban a növekvő kötvényhozamok és az inflációval kapcsolatos aggodalmak bizonyították el. A koronavírus-járvány alakulását kettősség jellemzi, hiszen néhol megindult a harmadik hullám is. A BÉT forgalma ebben a közegben alacsonyabb volt a januárihoz képest, de a teljesítménye jó volt, főleg a Richter és a Magyar Telekom tudott emelkedni. A brókercégek rangsorában is volt némi mozgás, a Wood bonyolította a legnagyobb forgalmat a hónapban, míg a Concorde volt a második és az Erste a harmadik.

A nemzetközi tőzsdei hangulat februárban nem volt rossz, a DAX az elmúlt egy hónapban 2,46 százalékkal, a francia CAC 5,85 százalékkal került feljebb. A vezető amerikai részvényindexek szintén többnyire emelkedtek, bár a Nasdaq 3,25 százalékos mínuszban zárta a februárt. Utóbbi esetében a gyenge teljesítmény annak köszönhető, hogy a befektetők inflációval kapcsolatos...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái