Előfizetői tartalom

Komoly kockázatot rejthetnek a külső beszállítók

Kaszap András, KPMG
A vállalatok egyre több feladatra alkalmaznak külső szolgáltatókat és ezt a folyamatot a válság is felerősítette, ez pedig kockázatokat hordoz magában. A harmadik féllel kapcsolatos kockázatok kezelését a vállalatok 77 százaléka stratégiai fontosságúnak tartja, de csak 41 százalékuk kezeli egységesen a problémát, ami azt mutatja, hogy van még teendő ezen a téren. A Third Party Risk Management (TPRM) érettség elérésének 4 fázisa az egységes szemlélet, a monitorozás, a működtetés és az innováció - írja elemzésében Kaszap András, a KPMG igazgatója.

A szervezetek – legyenek magántulajdonú, állami cégek, vagy a non-profit szektor szereplői – egyre növekvő arányban dolgoznak olyan külső beszállítókkal, akik az üzletmenet szempontjából kritikus folyamatokat támogatnak. Ezek a kapcsolatok a pozitív üzleti hozadékok mellett többféle kockázatot is magukban rejtenek. A külső beszállítók esetleges politikai vagy gazdasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés