Előfizetői tartalom

A sztárbefektető szerint csak most indulhat be igazán a bikapiac

Portfolio
Az elmúlt hónapok egyik nagy sztárja mindenképpen az ARK Investment volt és vezetője, Cathie Wood, akinek a befektetési alapjai varázslatos teljesítményt nyújtottak, volt olyan, amelyik több mint megduplázta a befektetők pénzét. Nem véletlen így, hogy folyamatosan nőtt a beáramló tőke mennyisége, azonban a mostanában felerősödő inflációs félelmek és a kötvényhozamok emelkedése alaposan betett a főleg növekedési és technológiai részvényeket tartalmazó portfólióknak. A cég karizmatikus alapítója azonban optimistán látja a jövőt.

Az ARK Investment a tavalyi remek teljesítményt követően csak idén mintegy 15 milliárd dollárnyi befektetői tőkét volt képes bevonzani az általa kezelt tőzsdén kereskedett alapokba. Ez korántsem meglepő, hiszen a cég legnagyobb alapja, az ARK Innovation tavaly 150 százalékkal került feljebb. Az alapkezelő elsősorban tematikus ETF-eket menedzsel, amelyek főleg innovatív és diszruptív...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés