Előfizetői tartalom

Janssen-vakcina: minden, amit tudni kell a vakcináról, ezek lehetnek az oltás utáni mellékhatások, szövődmények

Portfolio
A héten újabb koronavírus-vakcina kapott zöld utat az EU-ban, így a Janssen-vakcinával fog bővülni a Magyarországon is alkalmazható engedélyezett koronavírus vakcinák választéka. Még kérdéses, hogy mikor kezdődhet meg az oltás a Johnson & Johnson leányvállalata által fejlesztett vakcinával, miután a várakozások szerint április közepe előtt nem érkezik belőle szállítmány az EU-ba. A Janssen-vakcina az AstraZeneca-vakcinához és a Szputnyik V-vakcinához hasonlóan építi ki a koronavírus-védettséget, szintén vektorvakcina, a fő különbség, hogy egyetlen oltásban alkalmazzák. Az alábbiakban összeszedtük, hogy mit érdemes tudni a Johnson & Johnson vakcinájáról, milyen a vakcina hatékonysága és melyek lehetnek a leggyakoribb mellékhatások, szövődmények.

Engedélyezett vakcinák Magyarországon Az Európai Bizottság a héten újabb vakcinát engedélyezett, megkapta a zöld utat a koronavírus elleni bevetésre a Johnson & Johnson alá tartozó Janssen vakcinája is, így hamarosan megkezdődhet a tömeges alkalmazása az EU-ban. Ez a negyedik vakcina, amely engedéllyel rendelkezik az Európai Unióban, elsőként a Pfizer/BioNTech-vakcina kapta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés