bét
Üzlet

Tőzsdére megy Oszkó Péter cége, hamarosan indulhat a kereskedés az OXO papírjaival

Portfolio
Új céget regisztrált a Budapesti Értéktőzsde az Xtend piacra, a tőzsde 2021. március 19-től felveszi az értékpapírlistára az OXO Technologies Holdingot.

Több mint egy évvel ezelőtt, 2020 január közepén írtunk róla, hogy megcélozta a tőzsdét az Oszkó Péter által alapított OXO csoport, akkor az volt a terv, hogy 2021 első felétől már bárki megvásárolhatja a cég részvényeit a budapesti tőzsdén. Ennek jegyében a cégcsoport OXO Technologies Holdings néven új ernyőcéget hozott létre és egységes portfólióba rendezte a technológiai befektetéseit. A 2019-es év végén lezajlott egy átszervezés az OXO Holdingsnál, létrejött az OXO Technologies Holding, ez alatt rendezték egységes portfólióba a befektetéseket. Az átalakítás célja az volt, hogy cég részvényei a Budapesti Értéktőzsdén forogjanak, jelentette be akkor Oszkó Péter, az OXO csoport alapító-tulajdonosa.

Ma megérkezett a közlemény az újabb fejleményekkel, a 2021. március 19-ei hatállyal közzétett határozat szerint

a kibocsátó törzsrészvényeit az értékpapírlistára történő felvétellel regisztrálták az Xtend piacra.

Az első kereskedési napot még nem határozták meg, a részvényekkel való kereskedés a regisztrációt követően tervezett zártkörű tőkeemelés lezárultával indulhat majd el.

Xtend piac

Az Xtend piac a Budapesti Értéktőzsde középvállalati igényekre szabott platformja, amely a tőkepiacon való nyilvános megjelenés könnyített lehetőségét teremti meg a vállalatok számára alacsonyabb díjak, egyszerűbb feltételek és speciális támogató eszközök mellett, ezáltal módot ad arra, hogy a vállalatok fokozatosan szokjanak hozzá a tőzsdei jelenléttel együtt járó kötelezettségekhez, transzparenciához.

A BÉT Xtend szabályozása piackonform módon került kialakításra. Számos könnyítés él a vállalatok számára: amíg a szabályozott piacon kötelező az IFRS sztenderdek szerinti beszámolót készíteni a vállalatoknak, addig a BÉT Xtenden elfogadott a Magyar Számviteli Szabványok szerint elkészített pénzügyi jelentés is. Szintén könyveléssel, illetve könyvvizsgálattal kapcsolatos könnyítés, hogy a BÉT Xtenden nem kell a kibocsátó könyvvizsgálójának kibocsátói minősítéssel rendelkeznie, míg a szabályozott piacon igen.

A kibocsátók először a BÉT Xtenden ismerkedhetnek meg a nyilvános jelenléttel, majd a tovább léphetnek a szabályozott piaci kategóriákba.

A BÉT Xtendre a társaságok akár előzetes tranzakció nélkül is regisztrálhatják részvényeiket, hogy szokják a tőzsdei transzparenciát, és megtanulhassák, hogyan lehet eleget tenni a Tpt. és a BÉT által előírt tájékoztatási kötelezettségeknek. A könnyített feltételrendszerű piac olyan cégeknek is jó választás, amelyek zárt körben emelnek tőkét a tőzsdei bevezetés előtt és regisztrálják részvényeiket a BÉT Xtendre a tőkeemelés után, ez a nyilvános megjelenési forma a technikai regisztráció.

Az OXO csoport aktív szereplője a közép-európai régió́ korai és növekedési fázisú́ technológiai befektetési piacának: 100 ezer eurótól 3 millió euróig fektet be ígéretes innovatív cégekbe, korai és növekedési fázisban egyaránt, illetve esetenként kivásárlásokat is végrehajt. Az OXO Technologies Holding a technológiai innováció bármely területén aktív befektető, portfóliójában ezzel együtt a vállalati megoldások, a mesterséges intelligencia és adatalapú technológiai fejlesztések, a felhő alapú szolgáltatások, a kiberbiztonság, valamint az ún. clean tech, fintech, agritech és med-tech típusú befektetések a jellemzők.

„A közép-európai régiós piacok technológiai cégei és fejlesztései minőségben és innovációs tartalomban messze felveszik a versenyt a nemzetközi piacokkal, miközben árazásban és gazdálkodási hatékonyságban jelentős előnyöket tudnak felmutatni a nyugati versenytársaikhoz képest. A járványhelyzet ezt a szektort nem, hogy nem sújtotta, hanem inkább tovább élénkítette, a digitalizációs folyamatokat az elmúlt évben ugyanis már nem elsősorban kényelmi, hanem szükségbeli szempontok alakították és gyorsították fel. Az OXO csoport ebben a szektorban 2014. óta aktív befektető, az OXO Technologies Holding 2020. elején pedig a cégcsoport eddigi sikeres technológiai befeketéseit foglalta egységes portfólióba. A cég Xtend piacokra történő bevezetése így egy kiegyensúlyozott technológiai portfólióba és ezáltal a technológiai innovációk piaci potenciáljába nyújthat befektetési lehetőséget” - mondta el Dr. Oszkó Péter az OXO Technologies Holding igazgatóságának elnöke.

Az OXO Technologies Holding BÉT Xtend piacra történő regisztrációját 2020. december 14-én kezdeményezte, a cég információs dokumentumát a BÉT 2021. február 3-án hagyta jóvá, a regisztrációs kérelem pedig 2021. március 19-ei hatállyal került jóváhagyásra.

„Az Xtend piacra történő bevezetés után zártkörű tőkeemelést tervezünk, melynek keretében megállapodott részvényárazás mellett intézményi és magánbefektetők számára kínálunk befektetési lehetőséget: minimum 1, maximum 3 milliárd forint értékben. Tekintettel arra, hogy a jelenlegi portfóliónk forrásellátottsága biztosított, a jövőben hozzánk befolyó forrásokat a portfólió bővítésére és diverzifikálására fordítjuk majd. A célunk az, hogy érett befektetési fázisban lévő technológiai vállalkozások körében további növekedési befektetéseket, illetve esetenként kivásárlásokat hajtsunk végre” – számolt be a társaság terveiről Pongrác Dávid, az OXO Technologies Holding befektetési igazgatója és igazgatóságának tagja.

Címlapkép: Budapesti Értéktőzsde

frankfurt
Koronavírus
belgium_brugge
iskola tábla
bét

Alapblog Soha ilyen jókedv!

Ilyet még nem látott a világ, az Egyesült Államokban olyan ütemben oltanak, hogy a vállalatok beszerzési menedzserei...

Kasza Elliott-tal Tesla

Tegnap élesedett a pár napja berakott eladási megbízásom 780-on, rögtön nyitás után. Majdnem elérte a csatornatetőt...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Minden, amit a kezdéshez tudni érdemes.
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Felvigyázó /Junior felvigyázó

Felvigyázó /Junior felvigyázó

Elemző/Junior elemző

Elemző/Junior elemző
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
frankfurt