Előfizetői tartalom

Ray Dalio: Betilthatják a bitcoint az Egyesült Államokban

Portfolio
Ray Dalio, aki a világ legnagyobb hedge fundjának az alapítója, úgy gondolja, hogy az Egyesült Államokban jó eséllyel betilthatják egyszer a bitcoint. Véleménye szerint a mostani helyzet nagyon hasonlít ahhoz, mint amikor az 1930-as években megtiltották az arany birtoklását az amerikai vezetők. Ennek ellenére úgy gondolja, hogy a kriptodeviza már bizonyította magát az elmúlt 10 évben, és megállja a helyét értékmegőrző eszközként.

Az arany esetében ezt a lépést akkor azért tették meg a kormányzat vezetői, mivel nem akarták, hogy a nemesfém versenytársa legyen a hagyományos fiat pénznek. Ray Dalio azt mondta, hogy minden ország szeretné megtartani a pénz keresletének és kínálatának monopóliumát és: nem szeretnék, hogy más fizetőeszközök működjenek vagy versenyezzenek a meglévővel, mivel így könnyen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés