Előfizetői tartalom

Mérföldkő: tőzsdére megy a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéje

Kövesy Károly
Ha néhány év múlva visszatekintünk a 2020-2021-es időszakra, valószínűleg a legtöbbeknek a pandémia fog eszébe jutni. A koronavírus árnyékában azonban a kripto-történelemkönyvek is bővült jó néhány fejezettel, és az egyik ilyen fejezet épp a szemünk előtt játszódik le, hiszen a világ egyik legdominánsabb kriptotőzsdéje, a Coinbase hamarosan a nyilvános piacra fog lépni, ami újabb mérföldkövet jelent a kriptoökoszisztéma számára. Ennek apropóján darabjaira szedtük céget, megnéztük hogyan működik, hogyan termeli a profitot, mi indokolhatja a közel 100 milliárd dolláros becsült piaci értékét és milyen kockázatokkal kell számolni.

Tőzsdére megy a Coinbase Tőzsdére megy a világ egyik-, Amerika pedig legnagyobb kriptotőzsdéje, a Coinbase, ráadásul nem a hagyományos módon, hanem közvetlen részvénykibocsátással (DPO) a Nasdaqon, ami már önmagában kuriózumnak számít, hiszen a Nasdaq történetében ilyenre még sosem volt példa. Persze voltak a múltban más cégek, például a Spotify, vagy a Slack, amelyek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái