Előfizetői tartalom

Gigafelvásárlás jöhet a hazai távközlésben - Megvenné a DIGI-t a 4iG

Nagy bejelentést tett a 4iG, a magyar vállalat megvásárolná a román RCS & RDS magyar érdekeltségét, a DIGI Csoportot, amely Magyarország egyik vezető távközlési vállalata, a vezetékes internet és a televíziós piacon meghatározó pozíciókkal. Ha pont kerülne a tranzakció végére, az nagy fegyvertény lenne a 4iG részéről, a vállalat célja ugyanis az, hogy stratégiai pozíciókat építsen ki a távközlési piacon, a DIGI megvásárlásával pedig nem apránként, organikusan vagy kisebb akvizíciókkal, hanem öles léptekkel haladna a cég. Egyelőre még nem lezárt tranzakcióról, hanem előzetes – nem kötelező érvényű – megállapodásról van szó, ennek megfelelően a vételárat sem tették közzé a felek, a tőzsdén jegyzett régiós és európai távközlési vállalatok részvényárazása alapján igyekszünk első becslést adni arra, mennyibe is kerülhet a DIGI.

Itt a bejelentés Stratégiai akvizícióval folytathatja terjeszkedését a 4iG a hazai távközlési piacon, miután előzetes – nem kötelező érvényű – megállapodást kötött a román RCS & RDS konzorciummal a Digi Távközlési Szolgáltató Kft. és leányvállalatai, azaz Invitel Zrt. és az I TV Zrt. megvásárlásáról. A Budapesti és a Bukaresti Értéktőzsde honlapján bejelentett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés