Előfizetői tartalom

Alapítványt hoz létre a Mol és a magyar állam - Fájhat a Mol-részvényesek feje?

Portfolio
A Mol a magyar állammal közös alapítványt hoz létre Mol-Új Európa Alapítvány néven, amely közérdekű célokat fog megvalósítani. A Mol az alapítvány részére mintegy 43 millió darab törzsrészvényt ruház át, ami nem kis tétel, jelenlegi piaci árfolyamon 94 milliárd forintos csomagról van szó. A részvények átruházása kellemetlen hír a jelenlegi részvényeseknek, hiszen miközben az alapítványba kerülő, most még saját részvények után eddig nem fizetett osztalékot a Mol, az alapítványhoz kerülő részvényekre már fog osztalékot fizetni, vagyis a teljes osztaléktömeg kisebb hányada jut majd a vállalat jelenlegi részvényeseire.

Jönnek az új alapítványok A közösségi célok hatékonyabb elérése, a sokféle és gyorsan változó közfeladat korszerű ellátása érdekében közérdekű vagyonkezelő alapítványok jöhetnek létre. A kormány sarkalatos törvényjavaslatban kéri az Országgyűlés egyetértését az új jogintézmény kialakításához. A javaslatcsomag a felsőoktatási intézményeket fenntartók...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái