FONTOS Fellélegezhet a világ: Oroszország bejelentette, visszavonja hadseregét az ukrán határról
burry
Üzlet

A tőzsdei összeomlás újabb előszele? - Elhallgattathatták a “farkast kiáltó” gurut

Portfolio
Michael Burry leginkább a Nagy dobás című filmből lehet ismerős, ahol Christian Bale alakította a gurut. A jelzálogkötvényekből gyúrt pénzügyi termékekben lufit azonosító, és azok összeomlását sikerrel meglovagló stratéga a válság után visszavonult, de az elmúlt években újra aktivizálta magát. A mögöttünk álló hónapokban ismét bőszen figyelmeztette egyre népesebb követői táborát az előttünk álló tőzsdei összeomlásra – most azonban úgy tűnik, hogy megszűnt létezni Cassandra néven futó Twitter profilja.

Michael Burry akkor lett ismert, amikor még jóval a 2008-as válság előtt felismerte, milyen nagy kárt fognak okozni a jelzálogfedezetű értékpapírok, így azokkal szemben előre felépítette short pozícióit - a történetet filmesíti meg Christian Bale főszereplésével a Nagy dobás (Big Short) című film.

Burry mostanában szintén egy komoly tőzsdei buborék kialakulására figyelmeztetett, nemrég azonban bejelentette, hogy tart egy kis szünetet a twitterezéstől és egyben az összes posztját is törölte, miután saját megfogalmazása szerintmeglátogatták őt az amerikai tőzsdefelügyelettől” – a SEC egyébként nem kommentálta a március közepi fejleményt.

Most azonban úgy tűnik, hogy a short squeeze előtt a GameStopban értéket meglátó Burry nem csak törölte az összes eddigi bejegyzését, de

a sztárbefektető fiókja is megszűnt létezni.

A @michaeljburry tagre hallgató fiók, ami eddig a bitcoin veszélyeiről és a minket körülvevő tőzsdei buborékról harsogott, most csak egy üzenetet közvetít: A fiók nem létezik.

delacc
Forrás: ZeroHedge

Persze rögtök beindultak a spekulációk az internetes fórumokon, többen is úgy vélik, hogy a tőzsdefelügyelet nyomására kellett törölnie fiókját Burrynek – csak hogy egy velősebb megszólalást közöljünk:

twitterrr
Forrás: twitter.com

Mindazonáltal azért nem eszik olyan forrón a kását: mielőtt komolyabb összeesküvés-elméletek kovácsolásába kezdenénk, érdemes megjegyezni, hogy a mostani korántsem az első alkalom volt, hogy a sztárbefektető törölte bejegyzéseit a közösségi platformról - nem kizárt, hogy a mostani húzás csak figyelemhajhász szándékkal történt.

(ZeroHedge)

Címlapkép: Astrid Stawiarz/Getty Images

GettyImages-1198355421
GettyImages-1313549929
ekb ekb
2021 koltsegvetes modositas parlament 210422
cramer

Alapblog Űrturizmus

"Kedves utasaink! Ha balra tekintenek, az ablakon túl a Nemzetközi Űrállomást látják!" Az előbbi mondat talán...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
GettyImages-1213571549 (4)