Előfizetői tartalom

A tőzsdei összeomlás újabb előszele? - Elhallgattathatták a “farkast kiáltó” gurut

Portfolio
Michael Burry leginkább a Nagy dobás című filmből lehet ismerős, ahol Christian Bale alakította a gurut. A jelzálogkötvényekből gyúrt pénzügyi termékekben lufit azonosító, és azok összeomlását sikerrel meglovagló stratéga a válság után visszavonult, de az elmúlt években újra aktivizálta magát. A mögöttünk álló hónapokban ismét bőszen figyelmeztette egyre népesebb követői táborát az előttünk álló tőzsdei összeomlásra – most azonban úgy tűnik, hogy megszűnt létezni Cassandra néven futó Twitter profilja.

Michael Burry akkor lett ismert, amikor még jóval a 2008-as válság előtt felismerte, milyen nagy kárt fognak okozni a jelzálogfedezetű értékpapírok, így azokkal szemben előre felépítette short pozícióit - a történetet filmesíti meg Christian Bale főszereplésével a Nagy dobás (Big Short) című film. Burry mostanában szintén egy komoly tőzsdei buborék kialakulására figyelmeztetett...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái