Előfizetői tartalom

Több tízmilliós bírságot kaptak a CIG EMABIT korábbi vezetői az MNB-től az olasz meló miatt

Portfolio
Az MNB összesen 36 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki a CIG EMABIT három korábbi felsővezetőjére és két korábbi, illetve egy jelenleg is a biztosítónál szakmai vezetőként foglalkoztatott személyre a biztosító olaszországi határon átnyúló kezesi és garanciabiztosítási tevékenységhez kötődő személyi felelősségük miatt. A CIG EMABIT tavaly szeptemberre már rendezte tőkeszintjét, elhárította az üzletágat érintő problémák miatt előállt válsághelyzetét, s azóta stabilan működik. A helyreállításban történt részvételt enyhítő körülményként vette figyelembe az MNB.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) célvizsgálatot végzett a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (CIG EMABIT) olaszországi határon átnyúló kezesi és garanciabiztosítási tevékenységének áttekintésére. A célvizsgálatba a jegybank bevonta a tevékenység kapcsán érintett egykori és jelenlegi vezető állású személyeket, s egyéb vezetőket is a biztosító korábbi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés