Portfolio signature

Csúcsközelben a BUX, de mit várnak a hazai alapkezelők?

Portfolio
Immár harmadik hónapja csúcsközelben mozog a BUX index, a hazai tőzsdét a kedvező nemzetközi befektetői hangulat is támogatja. A hazai alapkezelők körében erősödik az optimizmus, a következő egy évben számottevő emelkedés jöhet a magyar tőzsdén a Portfolio áprilisi alapkezelői felmérése szerint. A válaszokból az is kiderül, hogy a Mol, az OTP és a Graphisoft Park az alapkezelők kedvenc részvényei a budapesti tőzsdén április elején.

Márciusban is jól teljesített a magyar tőzsde: immár harmadik hónapja volt csúcsközelben a BUX, miután az index a hónap során valamivel több mint 1 százalékot emelkedett. A hazai tőzsdén is a világban érezhető kedvező tőzsdei hangulat uralkodik, az amerikai indexek után immár a főbb európai piacok is új történelmi csúcsokra emelkedtek március folyamán.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Havi rendszerességű felmérésünkben ismét megkérdeztük a hazai alapkezelőket a BUX és a forint kilátásairól, valamint a kedvenc részvényeikről és a legkevésbé kedvelt papírjaikról a magyar tőzsdén. Az április elején készített felmérésben résztvevő alapkezelők: Accorde Alapkezelő, CIB Alapkezelő, Dialóg Alapkezelő, Erste Alapkezelő, Equilor Alapkezelő, Generali Alapkezelő, Hold Alapkezelő, OTP Alapkezelő, Raiffeisen Alapkezelő.

Merre megy a BUX?

A következő három hónapra az alapkezelők többsége, a válaszadók kétharmada legfeljebb 5 százalékos elmozdulást vár a magyar részvényindexre. Nagy, 5 százalék feletti esést senki sem prognosztizál április elején, viszont vannak, akik jelentősebb, 5 és 15 százalék közötti emelkedést jósolnak.

A cikkünk tartalmából

  • Elkészítettük rendszeres havi alapkezelői felmérésünket áprilisban is, amelyben a hazai tőzsde és a forint kilátásaira kérdeztünk rá.
  • A hazai alapkezelők körében erősödik az optimizmus, egy éves időtávon jelentősebb emelkedést várnak a BUX indexre.
  • A Mol, az OTP és a Graphisoft Park részvényeit említették a legtöbben a top pickek között.
  • A forint kilátásait illetően megosztottabbak a hazai alapkezelők.

Kedves Olvasónk!

Támogasd te is a minőségi gazdasági tartalomgyártást!

Ez az elemzés a Portfolio Signature cikkei közé tartozik. A cikk folytatódik, de csak egyedi előfizetéssel olvasható.

A Signature tartalmakhoz való hozzáférés díja havi előfizetéssel 2490 forint. Az éves előfizetés díja 29845 forint. Ezzel közvetlenül támogathatod a legmagasabb színvonalú gazdasági, üzleti újságírást.

Signature előfizetés

Általános Szerződési Feltételek   |   Gyakran felmerülő kérdések