Előfizetői tartalom

Fél a szigorodó európai szabályozástól a Google, Bidentől kér segítséget

Portfolio
A Biden-kormányzatnak csatlakoznia kellene ahhoz a kereskedelmi és technológiai tanácshoz, amit az Európai Bizottság javasolt, így hatékonyabb lenne a párbeszéd a felek között – sürgette  blogbejegyzésében a Google kormányzati kapcsolatokért felelős alelnöke. A szakember vélhetően arra számít, hogy egy ilyen kormányközi szervezet hatékonyabban tudná képviselni az amerikai techcégek érdekeit.

Karan Bhatia, a Google kormányzati kapcsolatokért felelős alelnöke pénteken egy blogposztjában szorgalmazta, hogy az USA csatlakozzon az Európai Bizottság által kezdeményezett bizottsághoz. Szerinte a két nagyhatalom technológiai párbeszédje mostanra megkopott, ideje lenne felpörgetni. Az EU épp most készül szigorúbban szabályozni a nagy globális technológiai cégeket, Bhatia...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés