Előfizetői tartalom

A DIGI megvásárlása csak a kezdő lépés, várhatók még akvizíciók a 4iG-nél

Nagy Viktor
Március végén jelentette be a 4iG, hogy megvásárolná a hazai távközlési piac egyik meghatározó vállalatát, a DIGI-t. A tranzakció inkább egy kezdő lépés, és nem a folyamat vége, a 4iG további akvizíciókat hajtana végre, pozícióit nemcsak a távközlésben, de az IT-ban, az űriparban és a kapcsolódó védelmi területeken is erősítené a vállalat, mondta el a Portfolio-nak Jászai Gellért, a 4iG elnök-vezérigazgatója és nagytulajdonosa, aki beszélt a T-Systems-szel folytatott rivalizálásról, az állami megrendelésekről, a cégcsoport holdingosodásáról, az osztalékfizetésről és a nemzetközi terjeszkedésről is, ezzel kapcsolatban a cégvezető elmondta, hogy a vállalat olyan fintech fejlesztésen is dolgozik, ami nemcsak régiós viszonylatban, hanem európai vagy akár globális szinten is versenyképes termék lehet.

Egymás után jelenti be az akvizíciókat a 4iG, de a legutóbbi, a DIGI esetleges megvásárlása azért egy egészen más dimenzió. Vágjunk rögtön a közepébe, milyen forrásból finanszírozná a 4iG a DIGI-akvizíciót? Valóban minden eddiginél nagyobb volumenű tranzakcióról van szó, hiszen a DIGI minden tekintetben – a mobiltávközlés kivételével - a magyar telekommunikációs...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái