Előfizetői tartalom

Felfüggesztik a Johnson & Johnson vakcinájának használatát vérrögképződés miatt az USA-ban

Portfolio
Az amerikai gyógyszerfelügyelet, az FDA azt javasolta kedden az amerikai államoknak, hogy függesszék fel a Johnson & Johnson koronavírus-vakcinájának használatát. Több állam már lépett is, és szünetelteti az oltást a vakcinával. Már az Európai Gyógyszerügynökség is vizsgálódik az ügyben, az EMA pénteken jelentette be, hogy vizsgálni kezdi az oltóanyagot a ritka vérrögképződéses esetek miatt, de egyelőre még nem nyilatkozott ezzel kapcsolatban. Európában a héten kezdték el kiszállítani az első adagokat a Janssen-vakcinából, Magyarországra is érkezett belőle.

Az FDA és az amerikai járványügyi hivatal, a CDC közlése szerint hat vérrögképződéses esetet jegyeztek fel eddig az Egyesült Államokban a beoltottak körben és ezek közül egy volt halálos kimenetelű, mindegyikük 18 és 48 év közötti nő volt. Az FDA hangsúlyozta, hogy az extrém ritka mellékhatások közé sorolhatók az esetek ezzel a számmal, hiszen eddig összesen 6,8 millió...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés