FONTOS Adócsökkentéseket jelentett be a kormány, két szektor különadója is megszűnik
frankfurt
Üzlet

Rekordmagasan zártak az amerikai tőzsdék

Portfolio
Az ázsiai tőzsdéken vegyesen alakult a kereskedés képe csütörtökön, Európában azonban mérsékelten emelkedtek a vezető indexek, a magyar tőzsdén pedig heves mozgásokat lehetett látni ma, de végül a BUX is emelkedéssel zárt. A tengerentúli tőzsdéken jó volt a hangulat, a vezető indexek új történelmi csúcson zártak azt követően, hogy kedvező gazdasági adatok érkeztek és a fontosabb vállalati gyorsjelentések is felülmúlták az elemzői várakozásokat.

Rekordmagasan zártak a tőzsdék

Mindhárom amerikai tőzsdeindex rekordmagasan zárt a mai kereskedésben.

 • A Dow Jones 0,9%-os,
 • az S&P 500 1,11%-os,
 • a Nasdaq 100 pedig 1,61%-os emelkedést teljesített.
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Erős zárásnak nézünk elébe

Már csak egy óra van az amerikai tőzsdék zárásáig, nagyon úgy tűnik, hogy erős lesz a mai kereskedés eredménye.

Jelenleg

 • a Dow 0,83%-os,
 • a Nasdaq 100 1,47%-os,
 • az S&P 500 pedig 0,96%-os pluszban van.
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Ma is szárnyalnak az amerikai tőzsdék

Szépen emelkednek a mai kereskedési nap is az amerikai tőzsdék: a koronavírusból való kilábalás reményében veszik a befektetők a részvényeket. Könnyen lehet, hogy újabb rekordmagas zárás van kilátásban.

A mai kereskedésben eddig

 • a Dow Jones 0,78%-os,
 • az S&P 500 0,96%-os,
 • a Nasdaq 100 pedig 1,37%-os pluszban van.
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Emelkedéssel zárt a magyar tőzsde

Emelkedéssel zárt a magyar tőzsde, a BUX 0,3 százalékkal került feljebb. A blue chipek felemásan teljesítettek, az OTP 1,4 százalékot emelkedett, míg a Mol 1,2 százalékkal került feljebb, a Richter 1,9 százalékot esett, a Magyar Telekom pedig szerdai záróértéke közelében zárt.

bux

Céláremelés érkezett az AutoWallisra

Az AutoWallis tavalyi évre vonatkozó gyorsjelentését, illetve a mai sales reportot követően friss elemzést készített a Concorde a cégről, az elemzőház ajánlása továbbra is vétel, a célárát pedig felemelte 142 forintra, ami közel 37 százalékkal magasabb, mint a mostani árfolyam.

Tovább a cikkhez

Brutális forgalommal esik a Richter

Több izgalmas esemény is mozgatta ma a magyar tőzsdét, egyrészt a Reuters tegnap arról számolt be, hogy az OTP történetének legnagyobb összegű bankvásárlását hajthatja végre. Ma délután pedig a főszerepet a Richter vett át az OTP-től, hiszen nagyon magas forgalommal esik ma délután a papír, amivel jelenleg a legforgalmasabb részvény a magyar tőzsdén.

Tovább a cikkhez

Történelmi csúcson Amerika

Emelkednek a tengerentúli tőzsdék a nyitás után, a Dow 0,6 százalékos erősödése mellett, az S&P 500 0,7 százalékkal került feljebb, míg a Nasdaq 1 százalékot emelkedett. Ezzel mind a Dow, mind pedig az S&P 500 új történelmi csúcsra került. A vállalati gyorsjelentések mellett a gazdasági adatokra figyelnek a befektetők, egyrészt a vártnál nagyobb mértékben emelkedett az amerikai kiskereskedelmi forgalom azt követően, hogy a kormányzat kiküldte az 1400 dolláros csekkeket az embereknek. Másrészt pedig a munkaerőpiacról is kedvező adatok jelentek meg, hiszen a heti friss álláskeresők száma 576 ezerre esett az előző heti 769 ezerről, miközben az elemzők 700 ezres értékre számítottak.

dow

Alábbhagyott az iram, megpihen a mémkutya

Az eredetileg poénnak szánt Dogecoin tegnap a világ egyik leggazdagabb emberének tweetje jóvoltából ismét óriásit ralizott, az emelkedéssel egy nagyon fontos mérföldkövet, a 10 centes szintet is el sikerült érnie, sőt, jócskán túl is szárnyalta ezt a jegyzés. Úgy tűnik azonban, hogy kérészéletű volt a fellángolás, ma már nem láthatunk komoly mozgásokat a kriptodevizánál.

Tovább a cikkhez

Itt már mindenki bitcoint vásárol, lopják a tippet az Elon Musktól

Már meg sem lepődünk azon, hogy a bitcoin és számos kriptodeviza újabb és újabb csúcsokat döntöget. Rengeteg, kevés tapasztalattal rendelkező befektető rohamozza meg a piacot nap mint nap, miközben olyan nagy nevek is céges szintű vásárlásokat hajtanak végre, mint pár hete maga a Technoking, azaz Elon Musk a Teslával. Bár a legnagyobb kriptodevizák esetén már érezhető az intézményi vételek szele, és az arany befektetések átcsoportosítása, több olyan eszköz is van, amelyet kisebb, remegő kezű spekulánsok vásárolnak, gyakran minden megtakarításukat a piacba tolva. A technikai elemzés segítségével megvizsgáljuk, hogy mely kriptodevizáknál lehet megalapozott az emelkedés, és mely esetekben vannak sokkal erősebb kockázatok. Ezeket elsősorban azoknál tesszük meg, ahol vártunk kitörést és további emelkedést már korábban is, de új eszközök is terítékre kerülnek. Továbbá azt is megnézzük, hogy mi lehet ezen kriptodevizáknak a jövőbeli sorsa.

Tovább a cikkhez

Emelkedés jöhet az amerikai tőzsdéken

Erős nyitásra lehet számítani az amerikai tőzsdéken, a határidős indexek állása lapján a Dow 0,6 százalékos erősödése mellett, az S&P 500 0,7 százalékkal kerülhet feljebb, míg a Nasdaq 1,1 százalékos pluszban nyithat.Tovább dübörög ma a gyorsjelentési szezon és eddig rendszerint pozitív meglepetéssel szolgáltak az amerikai nagyvállalatok, többek között a Bank of America is meglepte az elemzőket.

dowati

Emelkednek az európai tőzsdék

A délután első felére ráfordulva mérsékelt emelkedés látszik az európai tőzsdéken, a BUX is jól teljesít. Mindeközben érkeznek a vállalati gyorsjelentések is, a Pepsi árbevétel és profitsoron is verte a várakozásokat, a részvény pedig 0,4 százalékos pluszban várja a nyitást. Kijöttek közben a Bank of America számai is, a bank profitja több mint duplájára nőtt és a várakozásokat is felülmúlta, valamint arról is beszámolt, hogy 25 milliárd dolláros részvényvisszavásárlási programot indít, amit kedvezően fogadtak a befektetők, hiszen a részvény 1,1 százalékos pluszban várja a nyitást.

Tesla részvényeket adott el és Coinbase részvényeket vett a sztárbefektető

A Cathie Wood által vezetett Ark Investment Management szerdán 749 205 darab Coinbase részvényt vett, a cég tőzsdei debütálásának napján, mindeközben pedig 242 755 darab Tesla részvényt adott el.

Tovább a cikkhez

Kritikus szinten a magyar tőzsde, napokon belül eldől a sorsa

Az elmúlt napokban folyamatosan csökkent a BUX értéke, amely most egy kritikus szintre érkezett. Tette ezt ráadásul úgy, hogy a nemzetközi indexek inkább emelkedtek ugyanezen időszak alatt, így a relatív erő is gyengének mondható. Az index esetén számos negatív jel van, ami azt sejteti, hogy az eladók ereje most a nagyobb, de még nincs minden veszve a középtávú trendet illetően. A BUX-ot a blue chip-ek többsége húzza lefelé, de van olyan részvény, amelyik fittyet hány a negatív hangulatra, és erős képet sugároz magáról. Gyors technikai elemzés.

Tovább a cikkhez

Csapkodás a magyar tőzsdén

Pluszok és mínuszok között ingadozik a magyar tőzsde, a nap elején még pozitív nyitás láttunk, majd hirtelen nem-kis mínuszba fordult a BUX, most pedig ismét emelkedik, ami részben az OTP jó teljesítményének tudható be. Az OTP néhány éve komoly versenyben volt azért, hogy megszerezze az egyik legnagyobb szlovén pénzintézetet, a Nova KBM-et, végül azonban egy private equity cég, az Apollo lett a befutó 250 millió eurós vételárral. A Reuters úgy tudja, hogy az OTP újra megpróbálkozna a szlovén bank megvásárlásával, ami azonban most már jóval nagyobb falat lenne, mivel időközben az Apollo 444 millió euróért megvásárolta a harmadik legnagyobb szlovén bankot, az Abankát, amely összeolvadt a Nova KBM-mel, az egyesült pénzintézet közel könyv szerinti értéken, vagyis egymilliárd eurón kelhet el. Ha létrejön a tranzakció, az az OTP történetének legnagyobb összegű bankvásárlása lehet.

Ütik az OTT-One-t

Az OTT-One árfolyama 4,8 százalékkal került lejjebb az követően, hogy a társaság könyvvizsgálója a mai napon eljuttatott levelében arról tájékoztatta a vállalatot, hogy visszalép a könyvvizsgálói megbízástól és a könyvvizsgálatra vonatkozó szerződést rendkívüli hatállyal felmondja.

Az OTT-One közölte, hogy a felmondás indokolásával nem ért egyet, ezért a felmondást nem fogadja el, így a társaság álláspontja szerint a könyvvizsgálói megbízatás felmondása jogszerűtlenül történt. A társaság bejelentette, hogy megteszi a szükséges jogi lépéseket a helyzet mielőbbi rendezése végett.

ottvan

Wizz Air: idén nyáron csak részleges lehet a légi közlekedés helyreállása

A Wizz Air közzétette a március 31-ig tartó pénzügyi évére vonatkozó előzetes számait, amely időszakra a cég a 2021-es pénzügyi évként hivatkozik. Az eredmények mellett a cég arról is beszámolt, hogy a légi közlekedés az idei nyár végére csak részlegesen állhat helyre.

Tovább a cikkhez

A 2008-a válság előtt láttunk utoljára ilyen jó hozamokat a hedge fundoktól

A 2008-as válság óta nem volt olyan jó negyedéves hozamuk a hedge fundoknak, mint most. A GameStop őrület és az Archegos Capital összeomlása ellenére is átlagosan közel 5%-ot hoztak a nagy befektetési alapkezelők – írja a Financial Times.

Tovább a cikkhez

Gyorsan lefordult a BUX

Lényegében egy bő negyed óra telt el a piacnyitás után és lefordult a BUX, ezzel már az egymást követő 6. napja esik az index, és április 7. óta már az értékének 4,8 százalékát elveszítette, amivel szinte az egész idei emelkedése is kitörlődött. Fontos támaszhoz érkezett ezzel az index, hiszen a 42 300 pont közelében található szintre esik a decemberi lokális csúcs, a november-februári emelkedésre húzott Fibonacci 23,6 százalékos szintje, valamint márciusban is láttunk egy leszúrást erre a szintre. Mindeközben RSI alapján már közel jár az index a túladott tartományhoz, tehát ha ezt a mostani szintet sikerülne megtartani, akkor folytatódhat a rali, ellenkező esetben azonban megnyílik a tér lefelé.

bux

Emelkedésben az európai tőzsdék

Emelkedéssel nyitottak az európai tőzsdék, a DAX 0,2 százalékos erősödése mellett, a CAC 0,1 százalékkal került feljebb, míg a FTSE 100 0,3 százalékot erősödött. A milánói börze is feljebb került 0,1 százalékkal, míg a spanyol tőzsde 0,2 százalékot erősödött. Tegnap több amerikai nagybank beszámolójával elstartolt a gyorsjelentési szezon, ami javíthatja a hangulatot, hiszen jellemzően felülteljesítők voltak a bankok az elemző várakozásokhoz képest, ami azért is pozitívum, mert sokan tekintenek a bankszektorra, mint a szélesebb gazdaság proxyjára.

dax

Emelkedik a magyar tőzsde

Emelkedéssel nyitott a magyar tőzsde, a BUX 0,4 százalékkal került feljebb. A hazai blue chipek szinte kivétel nélkül pluszban indítják a napot, az OTP 0,4 százalékkal került feljebb, míg a Mol 0,7 százalékot erősödött, a Richter 0,2 százalékot emelkedett, a Magyar Telekom pedig stagnál.

bux

Berobbant az autóértékesítés az AutoWallisnál

A tavaly lezárt hat tranzakciónak köszönhetően kilőttek az AutoWallis értékesítési számai: a társaság az első negyedéves értékesítési adatok alapján több mint megháromszorozta a tavalyi első negyedév számait. Az adatok azt mutatják, hogy a tőzsde autós vállalata túllépett a koronavírus-járvány kedvezőtlen hatásainak többségén. Az év első három hónapjában már a bérleti napok száma is növekedett, több mint 40 százalékkal haladta meg a bázisidőszakét, és erősödés mutatkozik a szervizórák esetében is.

Tovább a cikkhez

Megszerezte a 4iG a Spacenet többségi tulajdonát

A 4iG megszerezte a Spacenet részvényeinek 70 százalékos tulajdonjogát, ezzel a Spacenetben többségi irányító befolyást szerzett, azt követően, hogy a tranzakcióhoz a Gazdasági Versenyhivatal hozzájárult.

Tovább a cikkhez

Iránykereséssel indulhat a nap Európában

 • Szerdán napközben új történelmi csúcson járt mindhárom vezető részvényindex, de zárásra csak a Dow Jones tudott mérsékelt pluszban maradni, főként a technológia-túlsúlyos Nasdaq szenvedett a kereskedés során. Az amerikai gyorsjelentési szezon első napján a nagy befektetési bankok kedvező eredményei segítették a szektort, illetve a szélesebb értelemben vett részvénypiacot is, de közben a Fed azon jelzése, hogy a gazdasági fellendüléssel az infláció is emelkedhetett, a technológiai szektor részvényei megint szenvedtek (igaz már a Fed jelzése előtt is süllyedni kezdtek). Végül a Nasdaq 1,1 százalékos mínuszban zárt, az S&P 0,5 százalékos csökkenést mutatott, a Dow Jones viszont 0,1 százalékos emelkedést tudott felmutatni. Amint arról külön nagycikket írtunk: tegnap debütált a legnagyobb amerikai kriptotőzsde magán a tőzsdén és végül 328,3 dolláros árfolyamon zárt, amellyel záráskor közel 86 milliárd dolláros piaci kapitalizáció adódik.
 • A felemás amerikai teljesítményt követően ugyancsak vegyes teljesítményt mutattak ma az ázsiai tőzsdék: a japán Nikkei 0,1 százalékkal feljebb került, míg a sanghaji tőzsde 1 százalékot esett, a hongkongi index pedig 0,9 százalékkal gyengült. Ázsia más részein jellemzően jobb volt a hangulat, a dél-koreai Kospi 0,6 százalékot emelkedett, míg szingapúri börze szintén feljebb került.
 • A határidős amerikai indexek emelkednek, a határidős DAX alapján a német tőzsde szerdai záróértéke közelében nyithat.  
 • Gazdasági adatok szempontjából az építőipar februári teljesítményét is megismerhetjük csütörtökön, az MNB pedig egyhetes betéti tenderét tartja, melyen várhatóan továbbra sem változik majd az irányadó kamat. A nap második felében az amerikai kiskereskedelem és ipar márciusi számai már az első negyedéves képet is teljessé tehetik a tengerentúlon.
 • Az olaj árfolyama 0,5 százalékkal került feljebb ma, így egy hordó Brent ára jelenleg 66,7 dollár, míg a WTI típusé 63,1 dollár. Az arany árfolyama unciánként 0,3 százalékos pluszban áll 1741,2 dolláron.
 • A forint árfolyama mérsékelt gyengülést mutat ma reggel, jelenleg 358 forint 60 fillért kell adni egy euróért, a dollárral szemben pedig a 299 forint 40 filléres szinten állnak a jegyzések.

Ma teszi közzé gyorsjelentését többek között a BlackRock és a Pepsi.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép: Ralph Orlowski/Getty Images

vargamihály
erste klub befektetes
GettyImages-1211246431 (3)
crocs
andrzej duda klaus iohannis
GettyImages-117802156
Vitara
richter3_forras_richter
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Összefoglaljuk a befektetési termékeket
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
erste klub befektetes