Előfizetői tartalom

Nyereséges évet zárt az Akko Invest, az idei évben nagy növekedés jöhet

Portfolio
A 2019-es átalakulással terhelt veszteségek után nyereséggel zárta 2020-at az Akko Invest. A vállalat konszolidált nyeresége meghaladta az 50 millió forintot, szemben a tavalyi év jelentős veszteségével. A vagyonkezeléssel foglalkozó Akko Invest portfoliójába több típusú ingatlan, illetve projekttársaság tartozik, és tavaly jelentette be a magyar ingatlanüzemeltetői és szolgáltatói piac szempontjából meghatározó méretű, 18,5 milliárd forint értékű akvizícióját, a NEO Property Services felvásárlását. A NEO akvizíció zárása 2021-ben történt meg, de a NEO tavalyi eredményéből történő esetleges osztalékfizetése már az Akko idei eredményét fogja növelni.

Közzétette tavalyi éves számait az Akko Invest, a cég árbevétele az egy évvel korábbi 38 millió forintról 190 millió forintra ugrott, a csoport fő tevékenysége 2020-ban a befektetési célú ingatlanok bérbeadása volt. 2020 az építkezés éve volt az Akko Invest számára: a részben egyszeri, az átalakuláshoz kapcsolható tételekkel terhelt veszteséges (-693 millió forint)...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái