kriptodevizák
Üzlet

Zuhannak a kriptodevizák, ütik a bitcoint, nagyon csúnya, ami ma történik

Portfolio
A kriptodevizák piacán a hétvégén is folyik a kereskedés, akik valamelyik kriptopénzben ülnek, és szombaton, vasárnap nem figyelnek alaposan meg fognak lepődni jövő hét elején. A bitcoin árfolyama csak ma több mint 10, több altcoin árfolyama pedig 15-20 százalékkal került lejjebb.

10-20 százalék mínusz, csak ma

A legnagyobb piaci kapitalizációjú és legismertebb kriptodeviza, a bitcoin árfolyama új történelmi csúcsra, 64 854 dollárra emelkedett, az elmúlt napokban azonban elindult az esés, ami ma gyorsult be, egészen 50 931 dollárig zuhantak a jegyzések, vagyis 4 nap alatt több mint 21 százalékot esett a bitcoin árfolyama.

btcaa

A bitcoin esés természetesen a többi kriptodevizát is húzza magával lefelé, az ethereum 2548 dolláros mindenkori csúcsra emelkedett a héten, ma pedig már 1947 dollár alatt is álltak a jegyzések, vagyis itt néhány nap alatt közel 24 százalék a mínusz.

ethaa

A ripple volt az elmúlt hetek egyik sztárja, miközben április elején még 55 dollárcenten álltak a jegyzések, a hét közepére már 1,97 dollárig emelkedett a ripple árfolyama, vagyis 2,5 hét alatt 3,6-szorosára emelkedett, szóval összességében volt honnan esni. Az elmúlt napok profitrealizálásában a ripple árfolyama mára 1,16 dollárig zuhant, vagyis a hét közepi csúcsról több mint 41 százalékot esett.

ripp

A stellar is nagy sztár volt, a hét közepi 0,69 dolláros csúcsról 0,44 dollárig esett az árfolyam, vagyis néhány nap alatt 36 százalékkal került lejjebb.

stell

Elon Musk kedvenc kriptopénze, a viccpénznek indult dogecoin árfolyama március végén még 5 dollárcenten állt, hét közepén pedig már 41 cent felett állt, vagyis több mint 8-szorosára emelkedett az árfolyama. Itt is van mozgás, tegnap már 23 centig esett az árfolyam, onnan pattant ma újra felfelé.

dogeaa

Miért?

Az árfolyam esése mögé több érvet is fel lehet sorakoztatni:

  • Meredeken emelkedett a kriptodevizák árfolyama az elmúlt hetekben, sok esetben extrém túlvettséget mutattak már az indikátorok.
  • A befektetők nagy része masszív profitban ül, ezért is indulhatott el profitrealizálás.
  • Az esés kifejezetten gyorsan történt, és több esetben fontos technikai szintek is sérültek, emiatt algoritmusok is felerősíthették az eladási hullámot.
  • A hét közepén Törökországban bejelentették, hogy a török jegybank a hónap végétől kezdve megtiltja a kriptodevizákkal való fizetést.
  • Elterjed az a hír, hogy az amerikai pénzügyminisztérium több pénzintézetet is megbírságolna, amiért azok kriptodevizák segítségével pénzmosást követtek el.
  • A nemzetközi médiában újra elővettek egy közel egy hónapos hírt, hogy Indiában betiltanák a kriptodevizákat.

Címlapkép: 2021 Chesnot, Getty Images

gáza
tokió japán
tőzsde, grafikon, trend,
Frankfurti tőzsde

Alapblog Tőkepiaci lufi van

Mivel ennek a jelenségnek nem igazán van egységes tankönyvi definíciója, ezért a szakértők között általában...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Lakossági kockázatkezelési szakértő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
GettyImages-1231941874